Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Φασιστικές μεθοδεύσεις Τζανή στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-06-11
Φασιστικές μεθοδεύσεις Τζανή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για φασιστική μεθόδευση φίμωσης της Αντιπολίτευσης κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Λουκά Τζανή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέξανδρος Χρυσός και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο με σύσσωμη τη δημοτική ομάδα του.  Το παράδειγμά του ακολούθησε στη συνέχεια και η παράταξη του τ. Δημάρχου Κερατσινίου κ. Φ. Μελά.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 16-6-11 η διοίκηση Τζανή για μια ακόμα φορά καταστρατήγησε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.  Χάρη στην πλειοψηφία που διαθέτει, κυρίως όμως χάρη στο «μονοπώλιο» του μικροφώνου από τον πρόεδρο Δ.Σ, ροκάνισε όλο τον προ ημερήσιας διάταξης χρόνο με θέματα τάχα ενημερωτικού χαρακτήρα και όταν ήλθε η στιγμή να θέσει ερωτήματα και ζητήματα η Αντιπολίτευση, ως είθισται, προς κατάπληξη όλων ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου πέρασε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης με τη δήλωση ότι ο προ ημερήσιας διάταξης χρόνος εξαντλήθηκε.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος καταφεύγει σε αυταρχικές πρακτικές, δεν είναι δύσκολο να ερμηνευτεί η συμπεριφορά του.  Είναι γνωστό ότι σε φασιστικές πρακτικές καταφεύγουν διοικήσεις, όταν δεν αντέχουν το Δημοκρατικό διάλογο λόγω της ανεπάρκειάς τους κα της έλλειψης επιχειρημάτων.  Για να μην αποκαλυφθεί λοιπόν για μια ακόμη φορά η γύμνια του και η αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα «πυρά» της Αντιπολίτευσης, προσέφυγε ο Δήμαρχος σε φίμωση της Αντιπολίτευσης.

Κατά την αποχώρησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αλέξανδρος Χρυσός έκανε την εξής δήλωση : «Αν νομίζετε ότι ο ρόλος μας είναι να ψηφίζουμε τα τρακοσάρια για τους απόρους δημότες και όλα τα ανούσια υπηρεσιακά θέματα της ημερήσιας διάταξης αποσιωπώντας τα φλέγοντα θέματα του Δήμου που δεν τολμάτε να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο απατάσθε…. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά σας, αποχωρούμε από τη συνεδρίαση και δηλώνουμε ότι με όλα τα τερτίπια σας και τις κουτοπονηριές σας δε θα καταφέρετε να  μας φιμώσετε».  
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Αλέξανδρος Χρυσός