Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ



Του Ζαχαρία Ζούπη, δημοτικού συμβούλου πηγή
Τελικά το είδαμε κι αυτό στο Κερατσίνι! Ο Δήμαρχος της πόλης κατέβηκε στον χώρο της παρέλασης και αντί να πάρει την θέση του, κάθισε μπροστά στην εξέδρα και μαζί με συνεργάτες του άνοιξε ένα πανό στο οποίο γραφόταν ένα αγωνιστικό σύνθημα που καλούσε σε αντίσταση και αγώνα. Πολλοί γέλασαν. Για την ακρίβεια, όλοι όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Δήμο μας γέλασαν. Γιατί στην περίπτωση του Λουκά Τζανή δεν έχουμε να κάνουμε με ένα «σκληρό» αγωνιστή που αντιστέκεται.

Ο αξιότιμος Δήμαρχός μας
 Έχει μαζέψει τα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές που καταργήθηκαν και δεν τα επέστρεψε ακόμα στα σχολικά συμβούλια, με αποτέλεσμα στα σχολεία της πόλης να μην υπάρχει ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες.
-   Έχει απλήρωτους για τέσσερις μήνες τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης, χωρίς να έχει πάρει καμιά δέσμευση έστω πάνω σε ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους.
-   Διορίζει δήθεν εθελοντές ασύστολα, χωρίς αποφάσεις οργάνων, χωρίς εγκρίσεις από πουθενά, χωρίς κριτήρια αξιολόγησης μέσα σε ένα βασίλειο αδιαφάνειας και ρουσφετιού που παραπέμπουν στην εποχή του Μαυρογιαλούρου.
 Βάζει τους εθελοντές να υπογράφουν κείμενο Συμφωνίας Περιστασιακής Απασχόλησης που δεν θα το υπέγραφαν ούτε μαύροι στην εποχή της δουλείας στην Αμερική.
Θα μπορούσε κανείς να γράψει πολλά, αλλά αυτά αρκούν για να καταλάβει κάποιος το «αγωνιστικό προφίλ» του Δημάρχου μας. Τι να πει άλλωστε κανείς;  Ότι ήθελε να δώσει τμήματα της καθαριότητας σε Εταιρεία και κατά την περίοδο της απεργίας των εργαζομένων έτρεχε και τους διαβεβαίωνε ότι δεν θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση; Άστε τα καλύτερα.

Είναι φανερό, ότι το τρίπτυχο που τον χαρακτηρίζει και χαρακτηρίζει και την τελευταία του πρωτοβουλία είναι   ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ  - ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ – ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΤΡΥΚ. 
Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση «την πάτησε». Γιατί εξαγρίωσε όσους γνώριζαν. Γι’ αυτό δεν γλύτωσε ούτε τα γιούχα, ούτε το αυγό, ούτε το γύρισμα της πλάτης από μαθητές, ούτε τα συνθήματα για να δώσει τα λεφτά στα σχολεία. Βλέπετε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η υποκρισία δεν αντέχεται. Γι’ αυτό και δεν γλύτωσε την συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών και μαθητών στην είσοδο του Δημαρχείου, όταν πήγε για την καθιερωμένη δεξίωση.

Ο κύριος Τζανής δεν έχει καταλάβει ότι η επικοινωνία δεν υποκαθιστά την ουσία της πολιτικής, αν και απ’ ότι φαίνεται ομάδες πολιτών θα τον κάνουν θέλοντας και μη να το καταλάβει στο επόμενο διάστημα.
ΚΑΙ ΜΊΑ ΕΡΏΤΗΣΗ. Καταλαβαίνει άραγε ότι με αυτό που έκανε μη σεβόμενος στοιχειωδώς τον θεσμικό του ρόλο, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για όλες τις παρελάσεις της θητείας του από εδώ και πέρα;  Όταν ο Δήμαρχος «χρησιμοποιεί» την παρέλαση για ψευτοκολπάκια, ποιος  θα την σεβαστεί από εδώ και πέρα…