Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΖΑΝΗ

Δελτίο Τύπου 18/12/2012
Συνάντηση με τα Σωματεία εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» Ζαχ.Ζούπης

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του την ημέρα της εκλογής του, ότι σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα επισκέπτεται και θα συνομιλεί με τους εργαζόμενους του δήμου και τους φορείς της πόλης, ο Ζαχαρίας Ζούπης, συναντήθηκε με τα σωματεία των εργαζομένων την Πέμπτη 16/12/11.

Στις δύο ώρες περίπου που διήρκησε η συνάντηση, δόθηκε η ευκαιρία για ευρεία ανταλλαγή απόψεων, αλλά κυρίως για την κατανόηση εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση» όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Η συζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, αφού θίχτηκαν εκ μέρους των εργαζομένων σειρά σοβαρών θεμάτων τα οποία ο Ζαχαρίας Ζούπης, αλλά και ο Νίκος Χάνος και ο Παναγιώτης Γκαναβίας που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία, άκουσαν και κατέγραψαν με προσοχή.

Ιδιαίτερα απασχόλησε και τις δύο πλευρές η πρόσφατη έκθεση της διευθύντριας οικονομικών του δήμου, η οποία με ρεαλισμό κατέγραψε τα μεγάλα, σοκαριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει άμεσα ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Οι εργαζόμενοι πρότειναν νοικοκύρεμα και κοινές δράσεις επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης για την διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση του Δήμου, αλλά και το σημαντικό ρόλο που οφείλει να έχει η αντιπολίτευση στον έλεγχο, στον προγραμματισμό και στις προτάσεις προς τη διοίκηση. 

Στη συζήτηση απασχόλησαν ιδιαίτερα τα φαινόμενα αδιαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου, η πρακτική διορισμού με απαράδεκτες συμβάσεις δήθεν εθελοντών, όπως και άλλα φαινόμενα όπως οι αθρόες αναθέσεις «κατάρτισης προτάσεων «που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της σημερινής χαώδους κατάστασης. Υπήρχε δε απόλυτη συμφωνία ότι τα οικονομικά στοιχεία αποκαλύπτουν την είσοδο σε μια μακρόχρονη προβληματική οικονομική κατάσταση για τον Δήμο που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικά μέτρα, αλλά μία διαφορετική οικονομική πολιτική, μία ολοκληρωμένη πρόταση που πρέπει να επεξεργαστεί η Διοίκηση του Δήμου με την συμβολή όλων των πλευρών. 
Ο Ζαχαρίας Ζούπης κατέδειξε τις ευθύνες της Διοίκησης Τζανή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας ήταν τον Ιανουάριο ο μόνος Δήμος στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά που δεν ήταν στο κόκκινο. Ωστόσο "την ώρα που ο Δήμος ήταν σε προβληματική κατάσταση ,η Διοίκηση Τζανή γκάζωσε με διορισμούς, αναθέσεις, δήθεν εθελοντές, δημόσιες σχέσεις, δείχνοντας την αδυναμία της να μην μπορεί να προσδιορίσει το χρέος μέχρι και πρόσφατα!" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με το τέλος της συνάντησης ο Ζαχαρίας Ζούπης δήλωσε: «Θα βρισκόμαστε διαρκώς κοντά σας, μιας και η επαφή αυτή βοηθάει κυρίως εμάς, που, ως αξιωματική αντιπολίτευση, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να διεκδικούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων προς όφελος, όχι μόνο των ιδίων αλλά και της ομαλής λειτουργίας του Δήμου και των δημοτών μας. Οι συναντήσεις αυτές μαζί σας θα συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εμείς θα ασκήσουμε έντονη κριτική στην συζήτηση για τον Προυπολογισμό, παρουσιάζοντας και μία συνολική δέσμη προτάσεων για την ανάκαμψη του Δήμου. Ωστόσο, ας δει ο καθένας – η Διοίκηση, η Αντιπολίτευση, το συνδικαλιστικό κίνημα - τις ευθύνες του που δεν μπορει να εμφανίζονται από κάποιους ως παρόμοιες, δίνοντας άλλοθι στην απαράδεκτη διοίκηση και οικονομική διαχείρηση του Δημάρχου Λουκά Τζανή.Εμείς θα θέλαμε να συμβάλουμε στην διαμόρφωση ενός Προυπολογισμού Σωτηρίας του Δήμου. Αυτά όμως δεν γίνονται σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, όπου παίρνουμε τα στοιχεία που ζητάμε κατά το δοκούν"