Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ "ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ" Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Επιστολή-Παρέμβαση του επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Θεοχάρη Διονύση και το Δ.Σ. ο Ζαχαρίας Ζούπης θέτει μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την λειτουργία και πορεία της Δημοτικής Επιχείρησης. Σε μια  στιγμή που πολλοί εργαζόμενοι της έχουν να πληρωθούν από τον... Ιούνιο (!) και οι καθηγητές των Καλλιτεχνικών Τμημάτων είναι απλήρωτοι από τον Μάρτιο, ο Ζαχαρίας Ζούπης ζητάει πλήρη στοιχεία και άμεση σύγκλιση του Δ.Σ.  Πρόκειται για μια κίνηση ευθύνης και ενδιαφέροντος τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" απέναντι σε μια επιχείρηση που έχει την συνολική ευθύνη της Πολιτιστικής, Αθλητικής Δραστηριότητας, αλλά και των Κοινωνικών Παρεμβάσεων του Δήμου, κάτι που σημαίνει ότι τυχόν πρόβλημα σ' αυτή, έχει παρενέργειες σ' ένα ευρύ φάσμα δράσεων του Δήμου προς τους πολίτες.

Στην επιστολή του ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

"... Επιπλέον θέλω να σταθώ σε δυο ζητήματα:
  1. Εδώ και πολύ καιρό ζητάω είτε εγγράφως, είτε με προφορικές παρεμβάσεις μου στο Δ.Σ. της Επιχείρησης την κατάσταση των "εθελοντών" που πληρώθηκαν με τις γνωστές 50.000 ευρώ, μαζί με το ποσόν που εισέπραξε έκαστος, αλλά και την υπηρεσιακή θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί, όπως και την Συμφωνία Απασχόλησης που είχε υπογράψει.                             Είναι απαράδεκτο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος μάλιστα του Δ.Σ. να ζητάει αυτά τα στοιχεία και μετά από δυο περίπου μήνες να μην τα παίρνει. Προσωπικά δεν προσέφυγα στον τρόπο της Εισαγγελικής Παραγγελίας. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε όμως για το μέλλον.
  2. Σε λίγες μέρες "φεύγει" το 2011 και η Επιχείρηση βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της. Ταυτόχρονα έχει αρκετό διάστημα να συνεδριάσει το Δ.Σ., ώστε να δει την  συνολική πορεία της. Αιωρούνται μια σειρά ερωτήματα, όπως:  
  • Ποιο είναι το συνολικό χρέος μισθοδοσίας και τι πρόταση υπάρχει για την κάλυψή του;
  • Ποιο είναι το συνολικό χρέος σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμούς Κοινωνικής Ωφέλειας και τι προγραμματισμός υπάρχει;
  • Ποιο είναι το συνολικό χρέος σε προμηθευτές και τι δεσμεύσεις έχουν αναληφθεί;
  • Υπάρχουν επιταγές που είχαν δοθεί και σφραγίστηκαν;
  • Αυτή την περίοδο (π.χ. το τελευταίο δίμηνο) ι έσοδα είχαμε συνολικά και από που συγκεκριμένα; (π.χ. από Κολυμβητήριο, εγγραφές σε Καλλιτεχνικά Τμήματα και Αθλητικές Ακαδημίες)
  • Σε τι φάση διόρθωσης βρίσκεται το Διετές Πρόγραμμα και γιατί καθυστερεί με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η στιγμή που θα μπορεί ο Δήμος να αποδώσει ποσά στην Επιχείρηση;
  • Τι διακανονισμός έχει γίνει για την επιστροφή των 70.000 ευρώ που είχαν, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., δοθεί από την πρώην Πολιτιστική Επιχείρηση στο Κ.Ε.Κ;
  • Πόσοι και ποιοι έχουν πληρωθεί με αποδείξεις δαπάνης το τελευταίο τρίμηνο;
Θα μπορούσε κάποιος να διατυπώσει πολλά ερωτήματα. Ζητάω όμως για αυτά να μου δοθούν στοιχεία, για να έχω εικόνα ως μέλος του Δ.Σ. για το πως προχωράει και που οδεύει η Επιχείρηση.
Επιπλέον ζητάω να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. ώστε στην βάση αυτών των στοιχείων και ασφαλώς όσων άλλων είναι απαραίτητα, να συζητηθεί η πορεία της Επιχείρησης.
Εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν απαντήσεις για αυτά τα θέματα και οφείλουμε ως Δ.Σ. να τις δώσουμε.
Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αφήσουμε την Επιχείρηση "να διαλυθεί στα χέρια μας".