Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημ. Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Ζαχαρία Ζούπη 


Σε λίγες μέρες και μέσα σε δύσκολες κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες που καθορίζει η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του 1821. 
Στις 25 Μαρτίου τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας, για την εθνική αξιοπρέπεια, για την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού. Χρέος όλων μας είναι να τιμήσουμε αυτή την μέρα ως μέρα εθνικής περισυλλογής, αγώνα, τιμής στους ήρωες του '21 αλλά και σε όσους διαχρονικά πάλεψαν για την ελευθερία, για την εθνική ανεξαρτησία. Η 25η Μαρτίου δεν πρέπει να είναι μέρα εκδήλωσης κάθε μορφής βίας στο όνομα της δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησης του λαού μας. Στο χέρι όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τον χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι εκδηλώσεις και αυτό απαιτεί συνεννόηση ιδιαίτερα μεταξύ Αυτοδιοίκησης, γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτό ισχύει και για τις εκδηλώσεις στο Κερατσίνι για τις οποίες αισθάνομαι ιδιαίτερα ανήσυχος μετά το άσχημο κλίμα που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μετά την σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμος και δημιούργησε κλίμα απειλής περί αστυνομοκρατίας και ενστάσεων για την μορφή των εκδηλώσεων. Θεωρώ ότι
1. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει μέσα στην επόμενη βδομάδα  το Δημοτικό Συμβούλιο και εκ νέου σύσκεψη με τους φορείς των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συναινέσεις και συνεννοήσεις 
2. Να παρθεί πίσω κάθε ιδέα και  σχέδιο αστυνομοκρατίας που μπορεί να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Κανένα άλλο μέτρο πέραν της διακριτικής παρουσίας της Αστυνομίας δεν μπορεί να είναι αποδεκτό και θα δημιουργήσει αντί να επιλύσει προβλήματα.
3. Θα πρέπει να μην πραγματοποιηθεί η δεξίωση μετά την παρέλαση και σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυζητήσει και να ακυρώσει την απόφαση για την διάθεση ποσού ύψους 4.000 ευρώ (!) για αυτή. Σε κάθε περίπτωση η διάθεση ενός τέτοιου ποσού στις μέρες μας προκαλεί και δημιουργεί ερωτήματα για την συνειδητοποίηση της κατάστασης που υπάρχει στην κοινωνία της περιοχής από την Δημοτική Αρχή και πλειοψηφία.
4. Λίγες μέρες πριν τον εορτασμό της φετινής επετείου είναι αδύνατο να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στην μορφή των εκδηλώσεων. Ωστόσο, ήδη έχουν κατατεθεί μια σειρά ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς των γονέων και κηδεμόνων. Αυτές, μαζί και με άλλες σκέψεις που υπάρχουν, θα πρέπει να αποτελέσουν το υλικό, την βάση ενός σοβαρού διαλόγου, ώστε να καταλήξουμε σε ένα νέο πλαίσιο που θα μπορεί να εφαρμοστεί από τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Τόσο εγώ ως Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, όσο και η Παράταξη θα εργαστούμε σ αυτές τις κατευθύνσεις.