Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΚΟΡΟΪΔIΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


ΚΟΡΟΪΔIΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ  ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 
    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
1 - 3 - 2012 

Ο κύριος Τζανής δεν συνεχίζει απλά  να αδιαφορεί για το μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης, αν και αυτή βρίσκεται στο παρά πέντε πριν την διάλυση, με εκατοντάδες εργαζόμενους απλήρωτους επί μήνες  και με το ορισμένο πριν δύο μήνες Διοικητικό Συμβούλιο να μην έχει καλεστεί, ούτε για να συγκροτηθεί! Παίζει ταυτόχρονα  στην πλάτη της και στις πλάτες των εργαζομένων της παιχνίδια εσω-παραταξιακής ισορροπίας και φτηνού εντυπωσιασμού όσων δεν γνωρίζουν. Έτσι, πριν δύο βδομάδες δεν παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο  κανένα απολύτως σχέδιο σωτηρίας της, αδιαφορώντας για σκέψεις και προτάσεις στελεχών της Αντιπολίτευσης. Τώρα, προσπαθεί να δώσει ψεύτικα μαθήματα διαφάνειας, παρουσιάζοντας πάγιες λειτουργίες, ως δήθεν μεγάλες πρωτοβουλίες. Χθες, ξεπερνώντας τον εαυτό του ανακοίνωσε ότι ως καινοτόμα πρωτοβουλία του, ότι θα διεξαχθεί λογιστικός - διαχειριστικός έλεγχος στις αρχικά υπάρχουσες Επιχειρήσεις και στην ενιαία Δημοτική Επιχείρηση για τις χρήσεις του 2011, δηλαδή επί θητείας του.

 Μιλάμε για ανοικτή κοροϊδία του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών, αφού τέτοιοι έλεγχοι γίνονταν πάντα υποχρεωτικά στις Δημοτικές Επιχειρήσεις από τότε που ιδρύθηκαν!  Μάλιστα, επί θητείας του έχει καθυστερήσει ο έλεγχος, αφού τα Δ.Σ των Επιχειρήσεων έπαιρναν απόφαση τον τελευταίο μήνα του έτους κάτι που δεν έχει συμβεί και γι' αυτό έχει ασκηθεί κριτική από την Αντιπολίτευση. Είναι φανερό, ότι ο κύριος Τζανής ουδόλως ενδιαφέρεται για την ουσία. Ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακά παιχνιδάκια και για να στείλει μηνύματα στο εσωτερικό της παράταξής του, που ουσιαστικά τελεί σε διάλυση. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή αναφορά του, ότι "αν κάποιος είναι πολιτικά καταδικαστέος, ας τον κρίνει ο λαός", αναφορά που απευθύνεται σε στελέχη του αφού μιλάμε πάντα για το 2011. Προφανώς στέλνει η απειλεί ότι θα στείλει στην πυρά στελέχη του για καταστάσεις που γνωρίζει και από τις οποίες θέλει να αποστασιοποιηθεί, εμφανιζόμενος ως απλά προεδρεύων.

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Δημοτική Επιχείρηση οδεύει στην διάλυση με τεράστια, καταστροφική επίδραση στην κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα του Δήμου. Είναι φανερό πια, ότι κάθε ανοχή η ολιγωρία απέναντι σ' αυτά τα νοσηρά φαινόμενα είναι συνενοχή. Ας το λάβουν υπόψη όσοι άμεσα η έμμεσα στηρίζουν τον κύριο Τζανή, αλλά και όλοι μας είτε είμαστε δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, είτε συνδικαλιστικό κίνημα, είτε πολίτες.