Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ….


Άλλη μια δραματική διάψευση των δεσμεύσεων και των μεγάλων λόγων του Λουκά Τζανή 
Aνακοίνωση 14-03-2012

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Αττικό Μετρό όλοι μας διαπιστώσαμε ότι δεν προβλέπεται να περάσει το μετρό σταθερής τροχιάς από τα όρια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Δυστυχώς, η πόλη μας έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της, μιας και ο δήμαρχος περιορίστηκε σε δημόσιες σχέσεις και συναντήσεις τις οποίες και προέβαλε υπέρ του δέοντος σε κάθε ευκαιρία, καταφέρνοντας τελικά το μετρό να μην περάσει από την πόλη μας. 

Για άλλη μια φορά έδειξε ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα επικοινωνιακά τρυκ, παρά η ουσία, παρά η αποτελεσματική προώθηση των στόχων που ο Δήμος έχει διαμορφώσει διαχρονικά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το τελευταίο διάστημα αρνήθηκε πεισματικά ακόμα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη του διαλόγου με την Μετρό Α.Ε. παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της παράταξης μας.
 
Όμως πέρα από τις ψεύτικες ανακοινώσεις και τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησε τόσους μήνες, η δημοτική αρχή δεν έχει την πολιτική γενναιότητα να παραδεχτεί τα λάθη της. Συνεχίζει τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας δημοσιεύοντας πανηγυρικά δελτία τύπου και απομονώνοντας μία φράση από επιστολή του ΟΡΣΑ στο Υπουργείο Υποδομών βαφτίζει την πρόταση για μελλοντική επέκταση του τραμ στο Κερατσίνι σε μετρό, τονίζοντας με ιδιαίτερα θερμά και βαρύγδουπα λόγια την τεράστια επιτυχία της.

Η Αναγέννηση από την αρχή στάθηκε με επιφύλαξη απέναντι στους ακροβατισμούς του Δημάρχου και προσπάθησε έντιμα να ενημερώσει τους πολίτες για τα σχέδια για το μετρό. Η παρέμβαση σε τέτοια εγχειρήματα απαιτεί ευρύτατες συναινέσεις, αξιοποίηση όλων των δυνάμεων της πόλης, μεθοδικότητα και κυρίως σχέδιο δράσης. Ο Δήμαρχος οφείλει επιτέλους να καταλάβει, πως με μεγάλα λόγια και επικοινωνιακά τρυκ χωρίς μελετημένες παρεμβάσεις, δεν οδηγείσαι πουθενά. Οφείλει να κατανοήσει ότι η τακτική του οδηγεί τον Δήμο στην υποβάθμιση και την αδυναμία.