Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ



Δήλωση - Παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη,  Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου - Δραπετσώνας - επικεφαλής της «Αναγέννησης» 


Όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, το πρόβλημα της Δημοτικής Επιχείρησης οδεύει στο σημείο μηδέν. Ο κύριος Τζανής κρυβόταν επί μήνες πίσω από την μη ύπαρξη διετούς προγράμματος για να μην επιχορηγεί την Δημοτική Επιχείρηση από το Καλοκαίρι και μετά, μη δίνοντας καμία εξήγηση γιατί η Διοίκησή του φαινόταν αδύναμη να το ετοιμάσει. Άφηνε την Επιχείρηση να παραπαίει δίχως κατάταξη προσωπικού, δίχως διετές, δίχως ισολογισμό, δίχως προϋπολογισμό μέχρι πρόσφατα , δίχως έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για τις χρήσεις του 2011, δίχως λογιστήριο, δίχως νόμιμες διαδικασίες πληρωμών, δίχως καταβολές μισθών στους εργαζόμενους, δίχως ασφαλιστική κάλυψή τους. Αντί να εργάζεται δε για την επίλυση των προβλημάτων συνήθιζε να επιτίθεται κατά της Αντιπολίτευσης, αλλά και διαρρέοντας ότι ευθύνονται συνεργάτες του, νίπτοντας μόνιμα τα χέρια του σαν τον Πόντιο Πιλάτο.
"Ξεχνώντας" ότι όταν ανέλαβε, τα χρέη των Επιχειρήσεων ήταν 700.000 ευρώ και τώρα ξεπερνούν τα 2.200.000, ενώ η παρέμβασή της έχει αφυδατωθεί.

Μέσα σ'αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι
της Δημοτικής Επιχείρησης - ανάμεσά τους και οι δάσκαλοι των παιδιών μας στα καλλιτεχνικά τμήματα και οι γυμναστές τους στις αθλητικές ακαδημίες  - έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Απελπισμένοι και έχοντας να πληρωθούν επί μήνες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"  στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλάι τους, αναγνωρίζοντας το δίκιο τους αλλά και την καρτερία τους όλο αυτό το διάστημα, καρτερία 
που κανείς από την Διοίκηση του Δήμου δεν αναγνώρισε με πράξεις επίλυσης των προβλημάτων τους. Θεωρεί τον αγώνα τους αγώνα όλων μας.
Καλεί όλες τις πολιτικές, αυτοδιοικητικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές δυνάμεις του Δήμου να πάρουν καθαρή θέση αλληλεγγύης μη δίνοντας κανενός είδους άλλοθι στον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Δήμου. Καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων της Επιχείρησης και τις  προσπάθειες διαχωρισμού των εργαζομένων αυτών από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου.

Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης για να συζητήσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την αντιμετώπισή της. 
Καλούμε τον Δήμαρχο να εμφανίσει το σχέδιό του και τις δεσμεύσεις του για την επίλυση των προβλημάτων. Θεωρούμε αναγκαία την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. 
Είναι ώρα για καθαρές αποφάσεις, καθαρές κουβέντες απ' όλους. Εδώ και τώρα πρέπει να δοθούν λύσεις.
Κερατσίνι, 24 - 4 - 2012