Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Με αφορμή τα προβλήματα της περσινής χρονιάς και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον προγραμματισμό για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών για τη νέα χρονιά,  ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών με πρώτο και βασικό θέμα την επιλογή των παιδιών που θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο.

Η προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων έχει λήξει και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν σε ποιο σταθμό θα φοιτήσουν τα παιδιά τους για να προγραμματίσουν τις οικογενειακές τους ανάγκες. Σ' αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί το Δ.Σ. να μην συνεδριάζει και να μην αποφασίζει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Επιπλέον την χρονιά που πέρασε δημιουργήθηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τόσο με τη σίτιση των παιδιών, όσο και με την προμήθεια αναλώσιμων και άλλων υλικών. Αυτό ήταν  αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι αντίστοιχοι προμηθευτές παραμένουν για μεγάλο διάστημα απλήρωτοι από το Δήμο. Τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και να μην  επαναληφθούν τα φαινόμενα της περσινής χρονιάς.

Ταυτόχρονα, είναι εντελώς απαραίτητο να αντιμετωπιστούν με αποφάσεις του Δ.Σ. τα εξής θέματα, που συνιστούν σοβαρότατες εκκρεμότητες:

1.                 Πόσοι και ποιοι σταθμοί θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά, με τι προσωπικό θα στελεχωθούν και με ποια σχέση εργασίας. Θέση μας είναι οι παιδικοί σταθμοί να στεγάζονται σε κατάλληλα κτίρια, να είναι στελεχωμένοι πλήρως με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

2.                  Να γίνει συζήτηση και λήψη απόφασης για τα κριτήρια επιλογής των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Προτείνουμε σύστημα επιλογής με αντικειμενικά κριτήρια που χρησιμοποιούν πολλοί Δήμοι.

3.                  Η Διοίκηση να ενημερώσει για τις εκκρεμότητες του Νομικού Προσώπου απέναντι σε εργαζόμενους, σε τρίτους, στο ΙΚΑ και κ.λπ.

4.                   Τέλος να συζητηθεί η πρόταση μας για δημιουργία κοινού πλαισίου λειτουργίας όλων των παιδικών σταθμών ή επικαιροποίηση του υπάρχοντος, ώστε να λυθούν θέματα αποφάσεων ανά παιδικό σταθμό, αναλογίας παιδαγωγού – νηπίων, βρεφοκόμου – βρεφών, χώρου – παιδιών.

Πρόκειται για θέματα που πρέπει να κλείσουν. Η περίοδος αυτή είναι η κατάλληλη για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς και θα πρέπει άμεσα να λυθούν, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των παιδικών σταθμών παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.  
Για όλα τα παραπάνω καταθέσαμε επιστολή στην πρόεδρο του ΝΠΔΔ των Παιδικών Σταθμών και αναμένουμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. 
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών, ώστε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με καλύτερες προϋποθέσεις.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου