Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη : "ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ!"


ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ! 

ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ!!

Ανοιχτή Επιστολή του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΔΗΚΕΠΑ τα πολιτικά ψεύδη της Διοίκησης Τζανή εξαντλήθηκαν, οι ψευδαισθήσεις που υπήρχαν ή καλλιεργούνταν τελείωσαν.
·         Τώρα πια δεν υπάρχουν "εκκρεμότητες" που εμποδίζουν την χρηματοδότηση της ΔΗΚΕΠΑ από το Δήμο.
·         Τώρα πια δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για την μη πληρωμή επί μήνες δεκάδων εργαζομένων από μια Διοίκηση που κατά τα άλλα υιοθετεί μια ψεύτικη, δήθεν αγωνιστική, φιλολαϊκή ρητορική.
·         Τώρα πια δεν υπάρχουν εξηγήσεις γιατί ναρκοθετείται  με τεράστιες συνέπειες για την πόλη μας η πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου.
·         Τώρα πια στέρεψαν τα λόγια που μπορούν να περιγράψουν τη διοικητική, οικονομική, οργανωτική διάλυση των λειτουργιών της Επιχείρησης.
Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται. 

Αυτός χρησιμοποίησε τις προηγούμενες Δημοτικές Επιχειρήσεις ως Κέντρα πρόσληψης δήθεν εθελοντών.
Αυτός ήταν ο υπεύθυνος για το όργιο παρατυπιών που τώρα τροφοδοτούν αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε στελέχη της Διοίκησης του Δήμου.
Αυτός φέρει την ευθύνη που επί εννέα μήνες "παρακολουθούσε" ως παρατηρητής την μη εκπόνηση του Διετούς Προγράμματος της Επιχείρησης, που ήταν προϋπόθεση για την χρηματοδότηση της από τον Δήμο.
Αυτός εν έπαιξε στη συνέχεια στους εργαζόμενους λέγοντάς τους ότι θα τους πληρώσει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για να τους λέει τώρα ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί!

Αυτός ανέχεται εδώ και καιρό να λειτουργεί μια Δημοτική Επιχείρηση δίχως Έκθεση Ορκωτών Λογιστών για το 2011 (από διαφάνεια άλλο τίποτα), δίχως Ισολογισμό του 2011, δίχως τοποθέτηση και κατάταξη του προσωπικού, δίχως λογιστή, με ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους, με εκκρεμότητες με την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με τουλάχιστον συζητήσιμες οικονομικές διαδικασίες και με ένα Διοικητικό Συμβούλιο που παρά τις ενστάσεις της Αντιπολίτευσης έχει καλεστεί για Συνεδρίαση τρεις φορές το τελευταίο 6μηνο.
Αυτός χρησιμοποιούσε επί ένα χρόνο ως βιτρίνα τα καλλιτεχνικά τμήματα, τις αθλητικές ακαδημίες και το Κολυμβητήριο για να αποδεικνύει ότι ο Δήμος "λειτουργεί", όταν ενώ εισέπραττε τις εισφορές των Δημοτών είχε τους εργαζόμενους που στήριζαν αυτές τις δραστηριότητες απλήρωτους,

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αυτό κατόρθωσε τον τελευταίο χρόνο. Ο Λουκάς Τζανής είναι ο μόνος Δήμαρχος που κατάφερε να μην χρηματοδοτήσει  επί ένα χρόνο ούτε με ένα ευρώ την Δημοτική Επιχείρηση!

Αυτή είναι η αιτία της κατάστασης. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχει οδηγήσει την Επιχείρηση στο πάρα πέντε της κατάρρευσης, την Πολιτιστική-Αθλητική-Κοινωνική δραστηριότητα σε αμφισβήτηση και τους Εργαζόμενους σε απόγνωση. Τώρα κρύβεται πίσω από φτηνές δικαιολογίες. Ωστόσο δεν μας λέει τίποτα για την "ταμπακιέρα". Γιατί επιδίωξε να δώσει ούτε ένα ευρώ στην Δημοτική Επιχείρηση, ενώ παντού υπερηφανεύεται ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2011.

Ποιον εμπαίζει τέλος πάντων ο κύριος Τζανής;

Αυτή την ώρα ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του.
Εγώ προσωπικά και η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" συνολικά δώσαμε με κάθε τρόπο σκληρές μάχες μέσα στο Δ.Σ. της Επιχείρησης  και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ενημερώνοντας τους δημότες για όσα απίθανα συνέβαιναν ένα χρόνο τώρα. 
Αυτό θα κάνουμε και τώρα, επισημαίνοντας ότι είναι φανερό πως η Διοίκηση του Δήμου οδηγεί σε κλείσιμο την Επιχείρηση, οδηγώντας την σε ελλειμματικό Ισολογισμό και το 2012 και τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Τώρα χρειάζεται όλοι να παρέμβουμε για:
·         Σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ
·         Προώθηση δέσμης μέτρων αντιμετώπισης των σοβαρότατων εκκρεμοτήτων με Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και εξορθολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ
·         Διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της Επιχείρησης και της λειτουργίας των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των Αθλητικών Ακαδημιών, του Κολυμβητηρίου, των Κοινωνικών Δομών και στο επόμενο διάστημα.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012