Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ ! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ "


Δεν φτάνει ότι επί ένα χρόνο ο Δήμαρχος δεν έχει επιχορηγήσει ούτε με 'ενα ευρώ την Δημοτική Επιχείρηση ,με αποτέλεσμα να καταρρέει υπό το βάρος της υπερχρέωσης .Δεν φτάνει που ένα χρόνο κρύβεται κουτοπόνηρα πίσω από δήθεν διαδικαστικά προβλήματα για να βρει φτηνές δικαιολογίες για αυτή την συμπεριφορά του . Δεν φτάνει που δεκάδες εργαζόμενοι της ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες ,οδηγούμενοι στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Δεν φτάνει που ανέχεται μια παντελώς παράτυπη λειτουργία της Επιχείρησης όπου οι εισπράξεις και οι πληρωμές γίνονται με αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες .

Σήμερα έγινε γνωστό άλλο 'ενα αποτέλεσμα αυτής της άθλιας πολιτικής του ,της αμεριμνησίας του και της αδιαφορίας του.
Σήμερα έγινε γνωστό από τον Ο.Α.Ε.Δ, ότι οι έλεγχοι που έκανε στην Επιχείρηση έδειξαν παράβαση των όρων επιδοτούμενου προγράμματος για 'Ατομα με ειδικές ανάγκες ,που αφορά 43 εργαζόμενους! Αυτό σημαίνει, ότι αν τις επόμενες 15 μέρες δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές του Δήμου στους εργαζόμενους, τότε θα διακοπούν τα προγράμματα και θα πρέπει ο Δήμος να επιστρέψει ποσά που έχει εισπράξει !
 
Πρόκειται για άλλο ένα " κατόρθωμα " του " αγωνιστή " Δημάρχου που δείχνει να έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον Δήμο, για την Επιχείρηση, για τους εργαζόμενους και βέβαια τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες. Ο κ.Λουκάς Τζανής οδηγεί έτσι 43 ανθρώπους στην ανεργία , αφού αρνείται να δεχτεί ακόμα και το πρόγραμμα αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων της Επιχείρησης ,όπως παρουσίασαν οι πρώην λογιστές της ΔΗΚΕΠΑ ,δέχτηκε ο νέος λογιστής που όρισε αλλά και τα περισσότερα μέλη της παράταξής του που συμμετέχουν στο Δ.Σ της Επιχείρησης όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης. Δείχνει ότι είναι πια πολιτικά επικίνδυνος , αδύναμος να διοικήσει ,να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Είναι φανερό ,ότι οδηγεί συνειδητά την Επιχείρηση σε κλείσιμο.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μπορούν να περάσουν έτσι. Η υπόθεση της ΔΗΚΕΠΑ αφορά όλους μας ,αφού από αυτή περνάει όλη η πολιτιστική, αθλητική ,κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου .Το γεγονός ότι κοντά 200 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί μήνες και 43 από αυτούς κινδυνεύουν άμεσα με απώλεια της εργασίας τους αφορά όλη την Κερατσινιώτικη και Δραπετσωνίτικη κοινωνία.Κόμματα,βουλευτές ,σωματεία εργαζομένων , φορείς του Δήμου, πολίτες έχουν χρέος να αντιδράσουν εδώ και τώρα. Να σχηματίσουν μία ομπρέλα προστασίας στους εργαζόμενους που πλήττονται βάναυσα από ένα Δήμαρχο που πείθει κάθε μέρα και περισσότερο ότι μας οδηγεί σε αδιέξοδα με την αδυναμία του, την επικίνδυνη πολιτική του και την αλαζονεία του.
 
ΚΑΘΕ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

                                                                                                                                         25 - 7 -2012