Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ


Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Η Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ, που παραμένουν επί πολλούς μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Απαιτεί να ολοκληρωθούν με τους ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες που απαιτούνται και να αποπληρωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Αυτό απαιτεί ότι ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής δεσμεύεται ότι έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους.

Το κακοστημένο θέατρο του Λουκά Τζανή και του στενού επιτελείου του έφτασε στο τέλος του. Όλοι έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι παίχτηκε στις πλάτες των εργαζομένων. Ένα χρόνο μετά την συγκρότηση της Ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης τα παραμύθια τελείωσαν για τους ανεύθυνους διοικούντες του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης. Οι αιτίες της κατάστασης είναι πια γνωστές σ' όλους:

  • Συνειδητά κρύβονταν πίσω από διαδικασίες επί ένα ολόκληρο χρόνο, ώστε να βρίσκουν φτηνές δικαιολογίες για την μη χρηματοδότηση της Επιχείρησης από τον Δήμο. Επί έναν χρόνο δεν είχαν κάνει ούτε καν την μεταφορά και κατάταξη προσωπικού.
  • Επί ένα ολόκληρο χρόνο η Δημοτική Επιχείρηση δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε με ένα ευρώ από τον Δήμο.
  • Μ' αυτόν τον τρόπο κομπάζουν τώρα ότι ο Δήμος έχει πρωτογενές πλεόνασμα (sic!), αλλά και "κατάφεραν" να εξασφαλίσουν συνθήκες αδιαφάνειας στην διοικητική και οικονομική λειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ.
  • Μ' αυτό το τρόπο προσελάμβαναν και πλήρωναν παράτυπα "εθελοντές" (που ούτε και αυτούς έχουν πληρώσει) και διασφάλιζαν χρήμα για εξυπηρετήσεις. Αυτά τα καταγγέλλουν πια τα ίδια τα στελέχη της Διοίκησης.
  • Με την τακτική τους υπερτετραπλασίασαν το χρέος της Επιχείρησης σε σχέση μ' αυτό που παρέλαβαν!
  • Επί ένα χρόνο εισέπραταν χρήματα από τις δραστηριότητες της ΔΗΚΕΠΑ (από Καλλιτεχνικά Τμνήματα, Αθλητικές Ακαδημίες, Κολυμβητήριο, Θερινούς Κινηματογράφους κλπ) και το χρήμα αυτό δεν αποδιδόταν σ΄αυτούς που στήριζαν.
  • Όλη η οικονομική λειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ και ιδιαίτερα μέσα στο 2012 στηρίζεται σε άτυπες εισπράξεις και πληρωμές. Μιλάμε εν ολίγοις για τον ορισμό του "μαύρου χρήματος"!
  • Ενώ από πέρυσι η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", συνολικά η Αντιπολίτευση, αλλά και οι τότε λογιστές της Επιχείρησης σημείωναν τα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την συγκρότηση της Ενιαίας Επιχείρησης, κανείς από την Διοίκηση δεν άκουγε.
  1. Έκαναν μεταφορά-κατάταξη προσωπικού όπως-όπως με καθυστέρηση ενός έτους!
  2. Ψήφισαν Προϋπολογισμό του 2012 τον... Απρίλιο!
  3. Το Δ.Σ της ΔΗΚΕΠΑ ψήφισε να μπουν ορκωτοί λογιστές για τις χρήσεις του 2011, τον... Ιούλιο του 2012 και αυτό μετά από πιέσεις και πρόταση του επικεφαλής μας Ζαχαρία Ζούπη! Φανταστείτε να μην δήλωνε και τόσο λάτρης της διαφάνειας ο κ. Λουκάς Τζανής.
  4. Ακόμα και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ο Ισολογισμός του 2011!
  5. Το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα ΑΜΕΑ χάνεται, αφού επί ένα χρόνο δεν εμφανίζεται κίνηση του προγράμματος.
  6. Η Επιχείρηση δεν διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.
Αυτά είναι τα χάλια της Διοίκησης του Τζανή. Αυτά είναι τα "επιτεύγματα" της. Τώρα τρέχουν πανικόβλητοι υπό την πίεση των εργαζομένων και της κοινής γνώμης. Ταυτόχρονα ρίχνουν αυτοί και τα παπαγαλάκια τους ευθύνες από εδώ και από εκεί. Οι ευθύνες, οι κύριες ευθύνες βρίσκονται στον κ. Λουκά Τζανή. Έχει την πολιτική, διοικητική και οικονομική ευθύνη της κατάρρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης. Είναι ο αρχιτέκτονας του χάους.

Το μείζον τώρα είναι να σταθεί η Επιχείρηση και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
 Σ' αυτό πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες όλων. Σ' αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλλει με κάθε τρόπο και η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" όπως κάναμε και όλο τον χρόνο που προηγήθηκε. Όσον αφορά τις ευθύνες ας μην έχει αμφιβολία κανείς. Οι έλεγχοι της Σ.Δ.Ο.Ε., των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και των Οικονομικών Επιθεωρητών της Περιφέρειας Αττικής που έχουν ζητηθεί, θα γίνουν και θα είναι ντάλα μεσημέρι.
Και τότε θα έρθουν όλα στην επιφάνεια και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους.

Αύγουστος 2012