Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ: ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Εικόνα προφίλΜε τρεις επιστολές-παρεμβάσεις του ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρίας Ζούπης θέτει τρία σοβαρά ζητήματα διαφάνειας στον Δήμο, δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωσης. Συγκεκριμένα:

·        Θέτει εκ νέου το ζήτημα των Πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν έχουν δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους επί …ένα χρόνο (!) και δεν έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου.
·        Θέτει το ζήτημα της μετατροπής της Ιστοσελίδας του Δήμου σε προσωπική ιστοσελίδα προβολής του Δημάρχου Λουκά Τζανή και της απαγόρευσης προβολής των ανακοινώσεων των Δημοτικών Παρατάξεων (με εξαίρεση αυτών του «ΚΑΛΗΜΕΡΑ») στην «στήλη» που έχει προβλεφθεί.
·        Θέτει το ζήτημα της απόδοσης όλων των στοιχείων για τις περίφημες «αναθέσεις επεξεργασίας προτάσεων» και για τα ποσά που τυχόν έχουν εισπράξει Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως και συγγενείς τους πρώτου βαθμού για δραστηριότητες του Δήμου.

Το αναλυτικό περιεχόμενο των τριών επιστολών είναι το παρακάτω:


Ø     Για τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:
Κύριε Πρόεδρε,

πριν ένα περίπου μήνα με επιστολή μου ζητούσα τα τεύχη Πρακτικών όλων των Συνεδριάσεων από πέρυσι μέχρι και σήμερα. Επεσήμαινα δε, ότι ζητούσα άμεσα τα Πρακτικά της 20ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (17-7-2012) με οποιαδήποτε μορφή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας τότε, με διαβεβαιώσατε ότι θα τα παραλάβω. Ωστόσο ένα μήνα μετά, δεν έχω παραλάβει απολύτως τίποτα.

Είναι κουραστικό πια να προσπαθείς να εξηγείς συνέχεια τα θέματα ενημέρωσης, εμπιστοσύνης για τα Πρακτικά στοιχειώδους διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που τίθενται.
Απλά ζητάω άμεσα ότι ζητούσα με το έγγραφο με Α.Π. 44660/20-7-2012.
Διαφορετικά θα προβώ σε καταγγελία προς τον Γ.Γ. Περιφέρειας.



Ø     Για την Ιστοσελίδα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:
 Όπως γνωρίζετε, στην Ιστοσελίδα του Δήμου που μοιάζει πια με προσωπική ιστοσελίδα του κύριου Λουκά Τζανή, προβλέπεται η παρουσία των Δημοτικών Παρατάξεων. Επί μήνες η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στέλνουμε ανακοινώσεις μας και αυτές δεν φιλοξενούνται! Σε επικοινωνία μου με τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Δημήτρη Κοντό, ενημερώθηκα ότι στην στήλη φιλοξενούνται μόνο ανακοινώσεις για … πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις των Κινήσεων! Πρόκειται για κατεύθυνση που δεν κατανοώ και εν πάσι περιπτώσει δεν έχει συζητηθεί, για κατεύθυνση λαθεμένη και φιμωτική για την Αντιπολίτευση. Για κατεύθυνση που αντιτίθεται με κάθε έννοια διαφάνειας και πολιτικής ισοτιμίας. Το ειρωνικό δε είναι, ότι αυτή η κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής καταστρατηγήθηκε από την ίδια την Δημοτική Αρχή και την Δημοτική Παράταξη που την στηρίζει, αφού στην Ιστοσελίδα του Δήμου αναρτήθηκε κατάπτυστη και προσβλητική για μένα ανακοίνωση του «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» την Παρασκευή 10-8-2012.

Ζητάω άμεσα να δοθεί εντολή, όπως φιλοξενούνται όλες αδιακρίτως οι ανακοινώσεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» στη στήλη των Παρατάξεων στην Ιστοσελίδα του Δήμου μας.
Ζητάω εν ολίγοις το αυτονόητο.

Ø     Για τις «αναθέσεις επεξεργασίας προτάσεων» και τα ποσά που έχουν εισπράξει Δημοτικοί Σύμβουλοι και συγγενείς τους:

Κύριε Δήμαρχε,

ζητάω να μου χορηγηθούν όλα τα στοιχεία που αναφέρω στην επιστολή μου με Α.Π. 46189/31-7-2012 και στην επιστολή μου με Α.Π. 46191/31-7-2012. ειδικά για τις Αναθέσεις Επεξεργασίας Προτάσεων έχω ζητήσει επανειλημμένως μέσα στο 2012, παίρνοντας μόνο από τις Τ.Υ απάντηση.

Επισημαίνω ότι τυχόν μη απόδοση των στοιχείων θα με αναγκάσει να προσφύγω σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου και του ρόλου των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ευθύνες θα έχουν όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες που εμπλέκονται.