Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ , ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ – ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ !

                             Δήλωση του επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » Ζαχαρία Ζούπη


Εικόνα προφίλΕκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι επί πολλούς μήνες ,φτάνοντας στα όρια της απόγνωσης .Η Δημοτική Επιχείρηση καταρρέει και η πολιτιστική –αθλητική –κοινωνική δραστηριότητα στην πόλη κινδυνεύει . Η ανικανότητα , οι μεθοδεύσεις , οι σκοπιμότητες , η πολιτική των παράνομων διορισμών δήθεν εθελοντών , η χρησιμοποίηση της Επιχείρησης ως Κέντρου πληρωμής κάθε τύπου δραστηριότητας , η αδιαφάνεια , η ασφυκτική περικοπή κάθε επιχορήγησης του Δήμου προς την Επιχείρηση είναι οι αιτίες αυτής της κατάστασης και ο ηθικός ,πολιτικός ,οικονομικός υπεύθυνος ονομάζεται Λουκάς Τζανής .Μπορεί να προσπαθεί εναγωνίως να κρυφτεί πίσω από ευθύνες άλλων στελεχών και διαδικασίες .Μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού .Τίποτα όμως δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του Λουκά Τζανή για το έγκλημα διαρκείας που γίνεται .

Θα περίμενε κάποιος , έστω αυτή την στιγμή , να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αλλάξει πορεία . Θα περίμενε κάποιος να σεβαστεί τους εργαζόμενους που εργάζονταν απλήρωτοι η παίρνοντας « έναντι » για να λειτουργήσουν τα καλλιτεχνικά τμήματα ,οι αθλητικές ακαδημίες ,το κολυμβητήριο κ.ά , στην ίδια περίοδο που οι πολίτες πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και να κάνει ότι μπορεί για την αποπληρωμή τους .Θα περίμενε κάποιος να δει τι μπορεί να κάνει για να σώσει την Επιχείρηση .Φαίνεται όμως ότι όποιος περίμενε κάτι τέτοιο ,είχε ψευδαισθήσεις για ένα Δήμαρχο που νοιάζεται μόνο για το προφίλ του και τις συναντήσεις του για την πίστα φόρμουλα .

Αυτό φάνηκε στην συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου εργαζομένων και των εργαζομένων στην ΔΗΚΕΠΑ .Σ ‘ αυτή , όχι μόνο δεν πήρε καμμία δέσμευση για την πληρωμή των εργαζομένων ,αλλά και τους απείλησε « για όσα κάνουν » ,για ότι δηλαδή έκαναν απεργία μίας μέρας επειδή δεν έχουν πληρωθεί για δέκα μήνες .Αποκάλυψε το κυνικό ,σκληρό ,αδιάφορο πραγματικό του πρόσωπο , υποτιμώντας
τις αντιδράσεις που θα συναντήσει στην συνέχεια ,ενώ θα έχει μείνει μόνος παρατημένος ακόμα και από τους αντιδημάρχους του που αισθάνονται την κοινωνική , ανθρώπινη αγανάκτηση.

Ο κύριος Τζανής παριστάνοντας τον σκληρό ,αποφασισμένο Δήμαρχο διέπραξε δια των απειλών θανάσιμο σφάλμα. Αν νομίζει ότι έτσι θα φοβίσει , απατάται.Αν νομίσει ότι έτσι θα απομονώσει τους απλήρωτους ,εξαθλιωμένους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ κοροϊδεύει τον εαυτό του. Αν νομίζει ότι θα βρει άλλους τρόπους για τις δραστηριότητες που υλοποιούσε η ΔΗΚΕΠΑ ,τρόπους στηριγμένους στο πέταμα των εργαζομένων , πέφτει έξω

Θα σταθούμε όλοι στο πλάι των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ μέχρι τέλους ,μέχρι να πάρουν και το τελευταίο ευρώ που τους χρωστάνε .Καμμια λύση δεν μπορεί να προχωρήσει δίχως να έχει λυθεί η να έχει δρομολογηθεί λύση σ΄αυτό το πρόβλημα .Πρόκειται για στοιχειώδες ανθρώπινο χρέος όλων μας .
Η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ΚΑΙ ΕΓΏ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΌ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ .ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ,ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ , ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ , ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ

Κύριε Τζανή , τα ψέματα τέλειωσαν !
Οι απειλές σου δεν θα περάσουν !! Οι επικοινωνιολόγοι σου σε συμβούλευσαν λάθος !
Σύντομα θα βρεθείς μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιδράσεις !
Σύντομα θα βρεθείς και μπροστά στα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ ,των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και των οικονομικών Επιθεωρητών της Περιφέρειας !
Όλα θα βγουν στο φως !
Δεν είσαι σε θέση λοιπόν να απειλείς ! Δώσε λύση στο πρόβλημα η καλύτερα θα είναι να διευκολύνεις τον Δήμο και την τοπική κοινωνία !

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ !