Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ , ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Δήλωση –Καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου , επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » Ζαχαρία Ζούπη                                                                                                                         
25 – 9- 2012

Ο κ. Τζανής φροντίζει να αποδεικνύει κάθε μέρα που περνάει ότι θεωρεί τον Δήμο τσιφλίκι του που μπορεί να λειτουργεί πέρα από Νόμους, ρυθμίσεις, κανόνες. Φροντίζει να πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης στον Δήμο, καταφεύγοντας σε απαράδεκτες επιθέσεις, χαρακτηρισμούς οποιουδήποτε «τολμά» να του ασκήσει κριτική, αναδεικνύοντας ένα πρωτοφανή νεποτισμό, ετσιθελισμό και μια επικίνδυνη αμετροέπεια. Αυτό συνέβη και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είχε ως θέμα την αποδοχή των παραιτήσεων της Χρύσας Μυριαλή και του Κώστα Κούβαρη από τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης που κυριαρχεί στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκορύφωμα το ψεύτικο Συμβούλιο της 24ης Αυγούστου 2012, τις ψευδείς δηλώσεις συμμετοχής στην συνεδρίαση και τις πλαστές αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» υπόθεση για την οποία έχω προσφύγει με καταγγελία τόσο στον Γ.Γ της Περιφέρειας, όσο και στον Εισαγγελέα.

Η Αντιπολίτευση σύσσωμη, σεβόμενη ότι θα ακολουθούσε και άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σοβαρότατα θέματα για τον Δήμο, αλλά και την παρουσία των απλήρωτων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης, όπως και άλλων ομάδων πολιτών που είχαν έρθει για να διαμαρτυρηθούν για μια σειρά προβλήματα, δεν πήρε τον λόγο όταν στο Συμβούλιο ετέθησαν οι αποδοχές των δύο παραιτήσεων για να συμβάλει στην γρήγορη προώθηση της διαδικασίας. 
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο κ.Τζανής δεν σέβεται και δεν υπολογίζει τίποτα. Πήρε τον λόγο ενώ εκκρεμούσε ψηφοφορία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων στο Προεδρείο και προχώρησε σε ένα παραλήρημα, σε μια δίχως όριο επίθεση στην Αντιπολίτευση. Ισχυρίστηκε ότι οι περίφημες συνεδριάσεις ήταν νομότυπες (φαίνεται ότι θεωρεί πως τρεις η τέσσερις δημοτικοι σύμβουλοι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και ότι είναι νόμιμη η ψευδής δήλωση συμμετοχής σε συμβούλιο), χαρακτήρισε τυπολάτρες τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης (φαίνεται ότι η απαρτία του Συμβουλίου είναι τυπικό θέμα για αυτόν) και αυτοπαρουσιάστηκε ως θύμα του σαμποτάζ που του κάνει ολόκληρη η Αντιπολίτευση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι όταν σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ζήτησαν τον λόγο η νέα Πρόεδρος κ. Ειρήνη Μαθιουδάκη μάλλον νομίζοντας ότι προεδρεύει σε σύσκεψη της Παράταξής της, ανακάλυψε ότι δεν μπορούν να τον πάρουν !

Είναι φανερό ότι μετά από αυτές τις συμπεριφορές και μεθοδεύσεις τόσο εγώ, όσο και οι σύμβουλοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» δεν θα μπορούσαμε στο όνομα καμμίας σκοπιμότητας να παραμείνουμε και γι αυτό αποχωρήσαμε. Την ίδια στάση κράτησαν και οι σύμβουλοι της παράταξης του κ.Μελά, όπως και η ανεξάρτητη σύμβουλος κ. Μαράκου. Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να γίνονται αποδεκτές τέτοιες ύβρεις, τέτοιες μεθοδεύσεις που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τις λειτουργίες του, που υποτιμούν τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης και του κάθε συμβούλου ξεχωριστά. Για εμάς κάθε ανοχή από όπου και αν προέρχεται και ανεξάρτητα από σκεπτικά σημαίνει πια συννενοχή σε ένα έγκλημα διαρκείας κατά του Δήμου και του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Σ’ αυτό το έγκλημα εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Αντίθετα θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολύ περισσότερο, που αντίστοιχες συμπεριφορές συναντούμε πια παντού. Από την αντιμετώπιση των απλήρωτων και ανασφάλιστων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης, μέχρι την αξιοποίηση των εργαζομένων του Δήμου με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και από την έλλειψη σεβασμού των προβλημάτων στα ΚΑΠΗ και τα σχολεία, μέχρι την αδιαφορία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις γειτονιές. ’Αλλωστε ένα σοβαρότατο κρούσμα αυταρχισμού και ετσιθελισμού είχαμε και το μεσημέρι, λίγο πριν το Συμβούλιο, στην συνεδρίαση του Ν.Π των Παιδικών Σταθμών, όπου η Πρόεδρος κ. Δαβιώτη - προφανώς θεωρώντας ότι μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει μόνη της - δεν αποδεχόταν να συζητηθεί το αίτημα των 7 από τα 12 μέλη του Δ.Σ να ανακληθεί η αναιτιολόγητη αλλαγή θέσης εργαζόμενης και η μεταφορά της από τον Παιδικό Σταθμό που εργαζόταν !

Καλώ τον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Δήμου να συνέλθουν. Να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με θεσμούς, κανόνες, λειτουργίες. Να αλλάξουν ρότα και να μην αλλοιώνουν την πραγματικότητα, γιατί θα βρεθούν προ απροόπτων. Να σεβαστούν το Δημοτικό Συμβούλιο, την διαφάνεια, την νομιμότητα. 
Καλώ τους Συμβούλους της πλειοψηφίας να συναισθανθούν ότι η ατομική ευθύνη τους δεν κρύβεται πίσω από την συλλογική ευθύνη της Διοίκησης, πολύ περισσότερο όταν πια συμβαίνουν ανοικτά παράνομες ενέργειες, όπως το περίφημο πια ψεύτικο Συμβούλιο για το οποίο υπάρχουν και μαρτυρίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Είμαι και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με προτάσεις και την συνολική μας στάση στην υπέρβαση των προβλημάτων του Δήμου. Με σοβαρότητα και μεθοδικότητα και όχι με ψεύτικη δήθεν αγωνιστική συνθηματολογία που προκαλεί γέλιο όταν προέρχεται από τον αρχιτέκτονα του χάους κ Τζανή. Χρειάζεται όμως πριν απ’ όλα να συναισθανθεί την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τον Δήμο .

Είπα και ελάλησα ! Αμαρτίαν ουκ έχω !