Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρή δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη


ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ !

Έκπληκτος πληροφορήθηκα για άλλη μια πολιτική αθλιότητα του Δημάρχου Λουκά Τζανή, ο οποίος ζαλισμένος και ανίκανος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου προβαίνει το τελευταίο διάστημα σε συνεχείς, απαράδεκτες, ανήθικες επιθέσεις κατά στελεχών της Αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων που μέχρι χθες συμμετείχαν στην παράταξή του. 
Έτσι, πληροφορήθηκα ότι κατά την επίσκεψη του βουλευτή κ.Χαϊκάλη – μετά από πρόσκληση απλήρωτων εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης – στο γραφείο του, προέβη σε μια προσπάθεια να εμφανίσει ότι για όλα τα δεινά της Επιχείρησης που κατάστρεψε ωμά, κυνικά και ανεύθυνα, ευθύνονται …οι πρώην Διοικήσεις επί προηγουμένων Δημοτικών Αρχών (!), αλλά και σε προσωπική επίθεση κατά εμού και του συναδέλφου Κώστα Κούβαρη με πολιτικά αλήτικες αναφορές περί πλουτισμού μας και άλλα γελοία, κατά την περίοδο που ήμασταν στην Επιχείρηση.

Ο κύριος Τζανής είναι φανερό ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο και ότι είναι πια επικίνδυνος.  Κατανοώντας την κατάσταση στην οποία έχει φέρει την Επιχείρηση και συνολικά τον Δήμο, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του οπουδήποτε αλλού πλην του εαυτού του. Υβρίζει πρώην συνεργάτες του και επιτίθεται κατά της Αντιπολίτευσης. Εμφανίζεται δίχως όρια πολιτικής αυτοσυγκράτησης, δίχως ευθύνη, πνιγμένος μέσα στην ανασφάλειά του, αλλά και το θράσος και τον εθισμό του στην ψευδολογία και την προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Εμφανίζεται να ανησυχεί μήπως η τρόικα ζητήσει να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις (sic), όταν ο ίδιος πρόλαβε και την κατάστρεψε, έχοντας 200 ανθρώπους απλήρωτους, ανασφάλιστους και όμηρους μέσα στην απελπισία τους .

Ότι και να κάνει
- Δεν θα γλυτώσει από το αμείλικτο ερώτημα που δεν έχει απαντήσει και είναι γιατί επί ‘ένα χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Επιχείρηση οδηγώντας την στην κατάρρευση
-  Θα πρέπει να πει πόσους τελικά δήθεν εθελοντές πήρε κατά το δοκούν, με ανύπαρκτες διαδικασίες και ποδοπατώντας νόμους. Πόσα χρήματα και μέσα από ποιες διαδικασίες τους πλήρωσε (όσο τους πλήρωσε και αυτούς).
- Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν έχει γίνει ακόμα ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για τις χρήσεις της Επιχείρησης κατά το 2011
- Θα πρέπει να απαντήσει  που «πήγαν» 800.000 – 900.000 ευρώ που κατά τον στενό συνεργάτη του και Πρόεδρο της Επιχείρησης «χάθηκαν» κατά την περίοδο που οι πρώην τέσσερις επιχειρήσεις συγχωνεύονταν σε μία (!)
- Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί όλη η λειτουργία της Επιχείρησης στηρίζεται σε παράνομες, παράτυπες διαδικασίες εσόδων – εξόδων .ακόμα και μέσα στο 2012.

Όσο και να κατηγορεί την Αντιπολίτευση, δεν μπορεί να κρύψει ότι την Άνοιξη
του 2011 το χρέος και των τεσσάρων Επιχειρήσεων μαζί ήταν 700.000 ευρώ με στοιχεία δικά του και σήμερα το χρέος ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ !
Ας αφήσει τα ψέματα ο πολύς κύριος Τζανής. Όλοι γνωρίζουν τον καταστροφέα της Επιχείρησης  και των Οικονομικών του Δήμου. Όλοι γνωρίζουν ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμος μας ήταν στην συγκριτικά καλύτερη οικονομική κατάσταση από όλους τους Δήμους της Α’ και Β’ Πειραιά και τώρα έχει γίνει δακτυλοδεικτούμενος. Μπορεί στους βουλευτές να παρουσιάστηκε ως θύμα. ’Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ο εγκληματίας. Εν πάσει περιπτώσει, οι έλεγχοι της Εφορίας, του ΣΔΟΕ και των Οικονομικών Επιθεωρητών που θα γίνουν ότι και να κάνει, θα φέρουν την τραγική αλήθεια στην επιφάνεια.

Όσον αφορά τις αναφορές του σε μένα, τον καλώ

-         Να διαβάσει τους Προϋπολογισμούς, τους Ισολογισμούς και τις Εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών για τα έτη 2005, 2006 για την ΔΕΠΑΚ την οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος. Είναι αψεγάδιαστα και ψηφισμένα ομόφωνα τόσο από το Δ.Σ της Επιχείρησης, όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο .
-         Να θυμηθεί ότι ήταν μέλος της Διοίκησης του Δήμου εκείνη την περίοδο, ότι συμφωνούσε με όλες τις εισηγήσεις μου και συχνά μου έδινε συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολιτισμού.
-         Να δώσουμε από κοινού στην δημοσιότητα την περιουσιακή μας κατάσταση και την όλη εξέλιξή της στα χρόνια που ασχολούμαστε με τα κοινά. Διαθέτω μόλις μια κατοικία την οποία ακόμα αποπληρώνω κύριε Τζανή, που τολμάτε να μιλάτε περί πλουτισμού. Εμπρός λοιπόν. Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα
-         Να στείλει στον εισαγγελέα οτιδήποτε θεωρεί ότι στοιχειοθετεί ότι «πλούτινα». Αν δεν το  κάνει , θα προβώ σε μήνυση και αγωγή. Τέρμα οι ανοησίες σας κύριε Δήμαρχε της παρακμής. Όλα στο φως. Σε διαδικασίες συμψηφισμών δεν μπαίνω, όπως δεν μπήκα και ποτέ σ’ ολη μου την ζωή. Την εντιμότητά μου δεν είναι κανείς σε θέση να την αμφισβητεί.

Αυτός είναι ο Λουκάς Τζανής. Αδύναμος , αλαζόνας, θρασύς, κοινός συκοφάντης
Το επαναλαμβάνω. Ας πάρουν όλοι θέση .
Η ανοχή στις αθλιότητες που έχουν γίνει και γίνονται, είναι συνενοχή.
 29-9-2012