Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Δήλωση του Δημοτικού Σύμβουλου – επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  Ζαχαρία Ζούπη

Οι καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν  ξεπεράσει πια κάθε όριο θεσμικής ανευθυνότητας, έλλειψης σοβαρότητας, αδυναμίας επεξεργασίας και διαλόγου για τα προβλήματα της πόλης. Σ’ αυτά τα νοσηρά φαινόμενα έχω σταθεί κατ' επανάληψη αφού ο τρόπος λειτουργίας του ντροπιάζει τις παραδόσεις της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο ενός Συμβουλίου που αδυναμεί συχνά να έχει ακόμα και απαρτία, με κύρια ευθύνη της παράταξης του Δημάρχου.

Στην τελευταία συνεδρίαση ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους, με πρωτοφανείς φραστικές επιθέσεις και κατάπτυστες ύβρεις κατά της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Μαράκου, επειδή έκανε το «έγκλημα» να ασκεί κριτική στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή! Πρωταγωνιστές αυτών των εικόνων ντροπής, ο ίδιος ο Δήμαρχος και μέλη της Διοίκησης! Είναι φανερό ότι δεν έχουν αντίληψη περί δημοκρατικής αντίληψης και λειτουργίας. Καταγγέλω δημόσια αυτές τις συμπεριφορές και καλώ τους πάντες να πάρουν θέση ως οφείλουν, όπου και αν ανήκουν.

Κάθε ανοχή είναι συνενοχή και αυτό ας το λάβουν υπόψη οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης του Δημάρχου. Όλα αυτά τους εκθέτουν απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία. Ας μην πιστεύουν ότι οι δειλοί ψιθυρισμοί τους για διαφωνίες που έχουν για την πολιτική,την νοοτροπία και τις πρακτικές του Δημάρχου αρκούν. Ο καθένας μας παίρνει πια την ευθύνη του ιδιαίτερα απέναντι σε φαινόμενα παρανομιών, παρατυπιών, θήξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οφείλουν να τιμήσουν την λαική ψήφο και εμπιστοσύνη συμπεριφερόμενοι ως πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Καταγγέλω όμως και την προσπάθεια να υπάρξει έγκριση των « Πρακτικών »  της περίφημης πια ως « Συνεδρίασης των τριών », για την οποία έχω ήδη προσφύγει στον Γ.Γ Περιφέρειας και έχω κάνει μήνυση στον Εισαγγελέα. Αναφέρομαι στην περίφημη Συνεδρίαση – μαιμού, όπου «συνεδρίασαν»... τρεις Σύμβουλοι και στις υποτιθέμενες αποφάσεις τους  εμφανίστηκαν να υπογράφουν ως παρόντες …13! Το θέμα βέβαια αποσύρθηκε κάτω από τις αντιδράσεις μου, όπως και τις αντιδράσεις και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, ωστόσο συνιστώ στον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής τους μεγάλη προσοχή. Καμία παραποίηση γεγονότων, καταστάσεων και πρακτικών δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του οι οποίες μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ασφαλώς απλά πολιτικές, αλλά και ποινικές .

Καθαρές κουβένες ! Αυτές οι συμπεριφορές θα παταχθούν σκληρά. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον Νόμο.