Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ;


Παρέμβαση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Ζαχαρία Ζούπη μετά την καταγγελία του Κανέλου Λάλου.
Μετά την δήλωση-καταγγελία του Συνήγορου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, π. Βουλευτή Κανέλλου Λάλου ότι ο Απολογισμός του δεν έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, ο επικεφαλής της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" προχώρησε σε άμεση παρέμβαση. Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ειρήνη Μαθιουδάκη ζητάει εξηγήσεις και την άμεση συζήτηση του θέματος. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Ζαχαρία Ζούπη είναι το παρακάτω:

"Σε δημόσια τοποθέτησή του την οποία και επισυνάπτω, ο κ. Κανέλλος Λάλος ανέδειξε ένα σοβαρότατο θέμα: Ότι ενώ έχει καταθέσει τον Απολογισμό του από τον Ιούνιο (κάτι που είναι γνωστό σε όλους μας, αφού τον παραλάβαμε), το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη της Διοίκησης και του Προεδρείου, αν και κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον Νόμο.

Αναρωτιέμαι γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί πράγματι, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, δεν έχει συζητηθεί το θέμα. Γιατί στερείται αυτού του δικαιώματος το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμμία αναφορά, καμμία εξήγηση. Γιατί για άλλη μια φορά παραβιάζονται οι προβλέψεις του Νόμου.

Θα περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξηγήσεις Δημάρχου και Προέδρου. 
Ταυτόχρονα ζητάω να τηρηθεί ο Νόμος , και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα, χωρίς άλλη χρονοτριβή ο Απολογισμός του Συνήγορου"