Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ Κ.ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΚΕΠΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ




Επιστολή - Παρέμβαση του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζαχαρία Ζούπη


Μια σειρά αναθέσεις από το Κ.Ε.Κ  ( γήπεδο 5Χ5 , Γήπεδο ΒΑΖΟΣ κ.α ), αλλά και μια σειρά καταγγελίες για τον ρόλο που πάει να διαδραματίσει το Κ.Ε.Κ
του Δήμου κατέστησαν απαραίτητη την παρέμβαση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Με επιστολή του ο Επικεφαλής της Ζαχαρίας Ζούπης καταθέτει ως πρόταση η οποία θα πρέπει να έρθει προς απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες της είσπραξης ενοικίων, της διαφήμισης και πολύ περισσότερο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου στον Δήμο. Πρόκειται πρόταση που εναρμονίζεται και με την κατεπείγουσα ανάγκη να συγκεντρώσει ο Δήμος όσον το δυνατό περισσότερα έσοδα .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω

ΠΡΟΣ – Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
-         Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικό συμβούλιο
-         Σωματείο εργαζομένων
Κερατσίνι, 8- 11 – 2012
Σχετικά με το Κ.Ε.Κ
Είναι φανερό πια, ότι το Κ.Ε.Κ του Δήμου έχει ξεφύγει κατά πολύ από τον σκοπό ίδρυσης του. Από Κ.Ε.Κ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) έχει μετατραπεί σε Α.Ε. "παντός καιρού". Έχει τα έσοδα από την Διαφήμιση και τα ενοίκια μαγαζιών και έχει επωμιστεί την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί:
ΠΡΩΤΟΝ: Γιατί ο Δήμος βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση και είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν όλοι οι πόροι και να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Γιατί ήδη υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο που υλοποιούνται αυτές οι αρμοδιότητες από το Κ.Ε.Κ., την ίδια στιγμή που δημιουργείται η αίσθηση ή και η πεποίθηση ότι το Κ.Ε.Κ μετατρέπεται σε "ΔΗΚΕΠΑ νούμερο 2).

Η πρόταση που γίνεται είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι οι αρμοδιότητες που αναφέρονται παραπάνω (Έσοδα Διαφήμισης, Έσοδα από ενοίκια και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας) να περάσουν στο Δήμο.
Για την "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Ο επικεφαλής Ζαχαρίας Ζούπης