Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!


Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Καταπέλτης ο Ζαχαρίας Ζούπης που κατάγγειλε τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο, σημείωσε ότι ο Λουκάς Τζανής πανικόβλητος και απομονωμένος ψάχνει για «πρόθυμους» και πρότεινε ευρεία συνεννόηση για μια νέα πορεία της πόλης.

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας , που στην πράξη αποτέλεσε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αυτή την περίοδο. Εκατοντάδες πολίτες από όλους τους πολιτικούς, κομματικούς, ιδεολογικούς, κοινωνικούς χώρους που ανησυχούν για το μέλλον του Δήμου και αναζητούν ελπίδα, ανάταση, νέα πορεία . Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

- Οι πρώην βουλευτές Κ.Λάλος – συνήγορος του δημότη, Γ.Διαμαντίδης, Γ. Νιώτης
- Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στ. Χρήστου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ.Τσιρίδης και ο Θ.Τερζής και ο π. Νομάρχης Δυτ. Αττικής Αρ. Αρκουδάρης

- Οι π.Δήμαρχοι Χρυσός Αλέκος-επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και Δ.Σαράφογλου

- Ο Γιάννης Χατζηαντωνίου – μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ , η Νίνα Κασιμάτη – μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαιρετισμό έστειλαν η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Γιαννακάκη και ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στην περιοχή Τάκης Πατσάκης

- Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρύσα Μυργιαλή, Γ.Τσιρίδης, Θ.Μιχαλαριάς, Μαρία Σενικίδου, Μαρία Μαράκου, Μαίλη Μαρία, Αναστάσιος Βενέτης, Γιάνης Τσούτσας και οι τοπικοί σύμβουλοι Στέλιος Αβδελίδης και Κώστας Τρέχας

- Οι π. Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν.Τσατσαρίδης, Π.Αβδελίδης, Ν.Βρετάκος, Κ.Μαυρογιανόπουλος, Γ.Τζιώτης, Χ.Βαρδαξόγλου, Α.Κρεμύδας, Μ.Μυργιαλής, Βούλα Μαρινοπούλου, Κ.Νικολάου, Λαζαρίδης Λ., Γ.Αργύρης, Γ.Κατσαντώνης – Γ.Γ του ΠΕΣΥΔΑΠ και Ν.Πέτσας – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

- Ο Σ.Μπρατσόλης –Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π, Λ.Μίχας –εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά , ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρητών Γ.Βαρτσαλάκης, ο Γ.Γ του ΔΑΣ Δραπετσώνας Γ.Κογκαλίδης, ο Πρόεδρος εργαζομένων του 700 ΣΕ Μπ.Χορτάτος, ο Κώστας Μαντούβαλος από τον Μικρασιατικό Σύλλογο, οι Τραιφόρος Στ.- Δ.Κορυζής – Αλ.Θεοδωρικάκου από την Εταιρεία Τεχνών –Επιστήμης και Πολιτισμού και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, διευθυντές σχολείων.


Στην ομιλία του ο Ζαχαρίας Ζούπης, επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ άσκησε δριμύτατη κριτική κατά των πολιτικών και πρακτικών του Λουκά Τζανή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Βιώνουμε ένα πρωτοφανές κλίμα αδράνειας, με αποφάσεις στα όρια της παρανομίας η και παράνομες, συνθήκες πλήρους κατάρρευσης του Δήμου μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σήψης, παρακμής, απαξίωσης με ένα Δήμαρχο που φαίνεται πως θεωρεί ότι διοικεί παράγκα».


Στάθηκε δε αναλυτικά στα έργα και τις μέρες της Δημοτικής Αρχής , αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ για να εμποδιστεί η κατρακύλα και η διάλυση του Δήμου .Σημείωσε δε , ότι και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια εγκατέλειψαν την παράταξη του Δημάρχου …8 δημοτικοί σύμβουλοι και τα δύο κόμματα που τον είχαν στηρίξει (ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ) καταδείχνει το τι συμβαίνει στον Δήμο. Κατάγγειλε δε, ότι ο Λουκάς Τζανής πανικόβλητος αναζητεί δεκανίκια, «πρόθυμους» που σημείωσε ότι δεν θα τους βρει στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, αφού «δεν υπάρχουν πολιτικοί νεκρόφιλοι στην παράταξη».

Τόνισε δε, ότι όποιος αγαπάει την πόλη, παλεύει για την πτώση αυτής της δημοτικής αρχής, παλεύει για να μην περάσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο απαράδεκτες αποφάσεις, παλεύει για για να δημιουργηθεί ένας ευρύς, σοβαρός, αξιόπιστος πόλος όλων των δυνάμεων που αναζητούν μια νέα πορεία, που πιστεύουν στις αρχές μιας αυθεντικής αυτοδιοίκησης, που θα πει αλήθειες και θα αναλάβει να αναστηλώσει τον Δήμο


Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη του π. Δημοτικού Συμβούλου Σταύρου Λαγουδάκη, βραβεύτηκαν ο ΔΑΣ Δραπετσώνας και οι ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ . Ξεχωριστή δε ήταν η παρουσία της Χορωδίας του Δήμου και της μαέστρου Χριστίνας Ρόκκου.