Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



ΔΗΚΕΠΑ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» 

Αύριο (4-3), στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται προς συζήτηση μετά από αναβολή η έγκριση του Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ. Η πρόταση που κατατίθεται είναι μνημείο ασυνεννοησίας και ανευθυνότητας Διοίκησης ΔΗΚΕΠΑ  και Δήμου . 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προϋπολογισμός που κατατίθεται και ψηφίστηκε από τα μέλη που υπέδειξε η Διοίκηση του Δήμου, στηρίζεται στην χρηματοδότηση με 2.700.000 ευρώ της Επιχείρησης, την ίδια ώρα που ο Προϋπολογισμός  του Δήμου προβλέπει χρηματοδότησή της με …700.000 ευρώ! Σημειωτέον δε, ότι από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα, τους τελευταίους δηλαδή 20 μήνες, η ΔΗΚΕΠΑ έχει χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο, μόλις με 140.000 ευρώ. 
Ποιός, πως και με ποια πολιτική ευθύνη μπορεί άραγε να υπερψηφίσει αυτή την καρικατούρα Προϋπολογισμού;  Ποιός, πως και με ποια πολιτική ευθύνη μπορεί να εγκρίνει αυτόν τον εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι;

Ο Προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠΑ συζητείται σε μια περίοδο που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα η πολιτιστική – αθλητική δραστηριότητα του Δήμου, που τα Πολιτιστικά Κέντρα, οι αθλητικοί χώροι και το Κολυμβητήριο έχουν κλείσει, που τα Καλλιτεχνικά Τμήματα και οι Αθλητικές Ακαδημίες  για πρώτη φορά δεν λειτουργούν  μετά από 25 χρόνια. Συζητείται σε μια περίοδο που η ΔΗΚΕΠΑ βρίσκεται στο σημείο μηδέν  της ύπαρξής της  και οι εργαζόμενοί της έχουν εξαθλιωθεί.


  Η Διοίκηση του Δήμου γύρισε την πλάτη στην μόνη λύση που υπάρχει  και πρότεινε 5 μήνες τώρα η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»: Στην συντεταγμένη λύση της Επιχείρησης, με το πέρασμα δράσεων και εργαζομένων στον Δήμο και την ανάληψη του χρέους από τον Δήμο. Απ ΄ότι φαίνεται, προτιμά να οδηγήσει την ΔΗΚΕΠΑ στα βράχια με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στον δρόμο και το χρέος προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και ιδιώτες να καθίσταται «αόρατο». Καλούμε την Διοίκηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει σ΄ αυτή την κρίσιμη επιλογή. Ας αφήσει την αναζήτηση άλλοθι και ας φερθεί έστω και τώρα υπεύθυνα. 

Καλούμε τον Λουκά Τζανή  να προχωρήσει σ ΄αυτή την κρίσιμη επιλογή, απευθύνοντας ταυτόχρονα δημόσια προς αυτή, δύο κρίσιμα ερωτήματα :

1. Αληθεύει ότι επιβλήθηκε πρόσφατα πρόστιμο 700.000 ευρώ στην Επιχείρηση από την Εφορία, πρόστιμο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την θέση της (είχε χρέος ήδη 3.500.000 ευρώ), πρόστιμο που επιβλήθηκε από ολιγωρία να απαντηθούν ερωτήματα που εγγράφως ζητήθηκαν;

2. Αληθεύει ότι πέφτει το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα ΑΜΕΑ και τι σκοπεύει να πράξει;

Πρόκειται για δύο δραματικά ερωτήματα για θέματα που δείχνουν την επιτάχυνση της κατάρρευσης της Επιχείρησης .

 Ας αφήσουν την αμεριμνησία και  την απραξία. Ας αφήσουν τα παιχνίδια. 
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ. ΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.

 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 3-3-2013