Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ



 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

Απόλυτη ταύτιση των θέσεων του Ζαχαρία Ζούπη και της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" με τις θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση κλιμακίου της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" με επικεφαλής τον Ζαχαρία Ζούπη και αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Σωματείου να γίνουν διερευνητικές συναντήσεις για το μέλλον της ΔΗΚΕΠΑ. Στο κλιμάκιο της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" συμμετείχαν και τα μέλη της Γραμματείας της Κίνησης Παναγιώτης Γκαναβίας και Σταυρούλα Στεφανίδου - μέλος και του Δ.Σ της ΔΗΚΕΠΑ.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και του Σωματείου για την άμεση ανάγκη να λυθεί η Επιχείρηση και να περάσουν οι δράσεις, οι εργαζόμενοι και το χρέος στον Δήμο. Επισημάνθηκε δε, ότι χρειάζεται κατεπειγόντως να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο Δήμαρχος "παίζει καθυστερήσεις" αφού τόσο στο Σωματείο, όσο και στον Ζαχαρία Ζούπη ο οποίος παρενέβη χθες στον ίδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών, απάντησε ότι θα δει το θέμα μετά το Πάσχα.

Η αντιπροσωπεία της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" συμφώνησε επίσης να συμμετέχει στο μάζεμα των υπογραφών Δημοτικών Συμβούλων  για την αναγκαστική σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου αν ο Δήμαρχος επιμένει στην στάση του, υπενθυμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει δώσει μαθήματα αυθαιρεσίας όταν για το Κ.Ε.Κ  κάλεσε το Συμβούλιο μετά από 2 μήνες από την κατάθεση υπογραφών, ενώ όφειλε να το καλέσει σύμφωνα με τον Νόμο σε 6 μέρες !!!

Ο Ζαχαρίας Ζούπης στην τοποθέτησή του

- Επεσήμανε ότι η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ήταν η μόνη Κίνηση που με συνέπεια στηρίζει την λύση της Επιχείρησης από τον Οκτώβριο, όταν την κατάθεσε ολοκληρωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σ’  αυτή την θέση και επιμένει.

-  Διευκρίνισε ότι αυτή η θέση αποτελεί μονόδρομο για την Επιχείρηση στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, σε κατάσταση οργανωτικής αποσύνθεσης και οικονομικής υπερχρέωσης και ενώ επίκεινται οι έλεγχοι του Παρατηρητηρίου των Δήμων και η υλοποίηση των Προγραμμάτων κινητικότητας, που αναμένεται να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο την Επιχείρηση, στον δρόμο τους εργαζόμενους και στον αέρα το χρέος

- Σημείωσε ότι είναι φανερές οι αίτιες της κατάρρευσης της Επιχείρησης, αφού ακολουθήθηκε η γραμμή της μηδενικής χρηματοδότησης από τον Λουκά Τζανή από τον Ιούλιο του 2011. Επεσήμανε ότι από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα, ο Δήμος χρηματοδότησε την ΔΗΚΕΠΑ μόλις με ... 140.000 ευρώ, οδηγώντας την στην καταστροφή και στην εκτόξευση του χρέους που από 700.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2011 έφτασε στα 4 εκατομ.ευρώ τουλάχιστον

- Τόνισε ότι με βάση αυτά και άλλα πολλά στοιχεία, τυχόν θέση - άποψη  περί συνευθύνης όλων των δημοτικών αρχών και των διοικήσεων των Επιχειρήσεων αποτελεί ουσιαστικά κάλυψη όσων απαράδεκτων έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια, κάλυψη των εγκληματικών ευθυνών του Λουκά Τζανή.

- Σημείωσε ότι η τακτική δυνάμεων και προσώπων που κωλυσιεργούν την προώθηση της λύσης με ερωτηματικά, συνεχή επίκληση ανάγκης να ψαχτούν οι Νόμοι ενώ υπάρχει πλήρης Νομολογία στα χέρια όλων και καθυστερήσεις οδηγούν σε μη λύση, σε κατάρρευση της ΔΗΚΕΠΑ και τους εργαζόμενους στον δρόμο. Εκτίμησε δε, ότι ακριβώς αυτό θέλει ο Δήμαρχος για να μην επωμιστεί το βάρος του χρέους και της πρόσθετης μισθοδοσίας, αλλά και την ευθύνη εξόφλησης των χρεών ιδιαίτερα σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. "Προτιμά να κρατάει όμηρους τους πρώην Προέδρους ,παρά να έχει ο ίδιος την ευθύνη" σημείωσε .

- Καυτηρίασε την αντίληψη, ότι η ΔΗΚΕΠΑ είναι περίπου μια χωματερή ανθρώπων, σκανδάλων και χρεών στεγανοποιημένη από τον Δήμο και την χαρακτήρισε απάνθρωπη και απαράδεκτη. 23 - 4 -2013