Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


                                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-05-2013


    ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



 ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ : Το 2014 πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον δήμο μας.  Αρκετό χρόνο χάσαμε. 




Στο νέο τεύχος της εφημερίδας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» που διανέμεται αυτή την περίοδο σ όλη την πόλη, ο επικεφαλής της Κίνησης Ζαχαρίας Ζούπης δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την πορεία του Δήμου. Ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής Τζανή, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό. Αναπτύσσει τις σκέψεις του και για τις βασικές προτεραιότητες μίας νέας υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής. Σε σχετική ερώτηση τονίζει :

" ...Τονίζω για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος μας είναι ξεχαρβαλωμένος, οι Επιχειρήσεις του χρεοκοπημένες, η αντιμετώπιση της καθημερινότητας ανεπαρκής και η κοινωνική πολιτική αποσπασματική. Μια Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει πολλά μαζί και να δράσει γρήγορα με σχέδιο, σκληρή δουλειά, διαφάνεια, διάλογο με τους πολίτες, τους φορείς και τους εργαζόμενους. Οι προτεραιότητες πρέπει από την πρώτη στιγμή να είναι οι εξής:

  • Πλήρης έλεγχος των Οικονομικών του Δήμου, αποκατάσταση πλήρους και σε βάθος εικόνας για την κατάστασή του, λήψη άμεσων μέτρων για τον έλεγχο της κατρακύλας. Όχι αλόγιστοι διορισμοί. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου. Επανεξέταση του Προϋπολογισμού του Δήμου, κωδικό-κωδικό για μείωση δαπανών. Αναζήτηση δυνατοτήτων από προγράμματα ΕΣΠΑ και του ΟΑΕΔ.
  • Αποκατάσταση της λειτουργίας του Δήμου με αξιοκρατία, εφαρμόζοντας τις αρχές της διοίκησης με στόχους ανά τμήμα και διεύθυνση, ανά τομέα δουλειάς.
  • Βάρος στον καλύτερο σχεδιασμό και την προώθηση εκτάκτων μέτρων για την βελτίωση των τομέων που άπτονται της καθημερινότητας: καθαριότητα, πράσινο, παιδικές χαρές.
  • Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την δημιουργία Δήμου ομπρέλας κοινωνικής προστασίας, διασφάλισης κοινωνικών δομών που κινδυνεύουν (πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι κ.α.). Είναι απαράδεκτο να είμαστε από τους μόνους δήμους χωρίς π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό φροντιστήριο.
  • Οικοδόμηση από την αρχή ενός δήμου – πιλότου (όπως ήταν το Κερατσίνι) στην πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα με αποκατάσταση της λειτουργίας μαζικών καλλιτεχνικών τμημάτων και αθλητικών ακαδημιών. Ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας.
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε κάθε κατεύθυνση με την ανάπλαση της βιομηχανικής ζώνης σε πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ και του Καρχαμάνογλου. Συνεχής κοινή αναζήτηση και δράση με τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας για τόνωση της επισκεψιμότητας στην πόλη και της εμπορικής κίνησης. Στήριξη καινοτόμων πρωτοβουλιών.



Σ’ αυτό το διάστημα επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες, σύγχρονο πρόγραμμα. Αυτές όμως σε κάθε περίπτωση θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες από την πρώτη στιγμή.... "

Επίσης, στέκεται εκ νέου στην πρόταση που έχει καταθέσει για μια ευρεία συσπείρωση όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν σε μια αλλαγή στην ρότα του Δήμου, επισημαίνοντας :

" ... Πολύ περισσότερο κερδίζει έδαφος η πρότασή μας για ευρεία συσπείρωση δυνάμεων πέρα από πολιτικές, ιδεολογικές, κομματικές διαφορές για το καλό του Δήμου, για μια νέα πορεία του στην βάση ενός ελάχιστου προγράμματος αναστήλωσης του δήμου κα ενός πλαισίου αρχών και αξιών. Μια τέτοια συσπείρωση θέλω να συμβάλω ώστε να δημιουργηθεί. Μια τέτοια συσπείρωση θέλω να εκφράσω. Αυτό ζητούν και οι πολίτες, βλέποντας τι συμβαίνει. Το ζητούν γιατί καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι μόνο η εκλογή ενός άλλου Δημάρχου αλλά κα η διασφάλιση μιας άλλης αντίληψης διαχείρισης των δημοτικών υποθέσεων. Το τονίζω: Όσοι πορευτούν με βάση προσωπικές φιλοδοξίες ή επιδιώξουν να θέσουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ή προσπαθήσουν να βάλουν τρικλοποδιές ή υπηρετήσουν στενά κομματικά συμφέροντα θα τιμωρηθούν σκληρά. Ασφαλώς δια της ψήφου…

Το 2014 πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον δήμο μας. Αρκετό χρόνο χάσαμε. ..."