Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Πάνω από ένα μήνα από την ετήσια Συνέλευση του Κ.Ε.Κ στην οποία καταψηφίστηκε ο ισολογισμός του, κανείς δεν συγκαλεί το Δ.Σ του! Αυτή η στάση και συμπεριφορά μετά από όσα συνέβησαν στην Συνέλευσή του και με δεδομένη την προβληματική οικονομική κατάστασή του, προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα και την καταδικάζουμε. 
Ποιος χειρίζεται τα οικονομικά αυτή την περίοδο; 
Γιατί δεν συγκαλείται Δ.Σ, ενώ υπάρχει απόφασή του να αντιμετωπίζει το ίδιο και να αποφαίνεται για τις πληρωμές; 
Ποιος και γιατί παροπλίζει την στοιχειώδη λειτουργία; 
Αυτά τα ερωτήματα δεν θα περάσουν έτσι!
 Ζητάμε την επέμβαση των δημόσιων ελεγκτικών οικονομικών μηχανισμών στο Κ.Ε.Κ για πλήρη έλεγχο πεπραγμένων, πολύ περισσότερο που καταψηφίστηκε και ο Ισολογισμός!
Ταυτόχρονα ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δ.Σ για πλήρη ενημέρωση και αποφάσεις για τα τρέχοντα οικονομικά. Αυτό το αίτημά μας κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης .
Στην επιστολή που κατέθεσε, σημειώνει :
«Έχει περάσει περίπου ένας μήνας από την Συνέλευση του Κ.Ε.Κ. και το Δ.Σ. δεν συγκαλείται, ενώ υπάρχουν σοβαρότατα θέματα να αντιμετωπίσει. Δεν κατανοώ τους λόγους αυτής της άτυπης παύσης λειτουργίας σ'αυτό το χρονικό διάστημα. Ζητάω να συγκληθεί εντός της βδομάδας το Δ.Σ., τουλάχιστον για δύο θέματα:

1. Συμπλήρωση του Δ.Σ.

2. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Κ.Ε.Κ., την κατάσταση του Ταμείου κλπ

Υπενθυμίζω απλά, ότι απόφαση του Δ.Σ. ήταν και παραμένει, η ιεράρχηση των δαπανών, το τι πληρώνεται να είναι απόφαση του ίδιου του οργάνου.

Επίσης διαμαρτύρομαι, γιατί δεν έχω λάβει ακόμα τα Πρακτικά όλων των συνεδριάσεων του Δ.Σ. την τελευταία χρονιά.»