Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ
Ας παραιτηθούν! 
Είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούν να παρέχουν στον Δήμο !

Δήλωση – Παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Σήμερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που  αναβλήθηκε,  ζήσαμε για άλλη μια φορά ένα θέατρο παραλόγου , ανευθυνότητας και φτηνού παρασκηνίου. Πολύ σημαντικά θέματα δεν συζητήθηκαν, ενώ η Πρόεδρος με την παρότρυνση του Δημάρχου προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε πεδίο αυθαιρεσίας (Το Συμβούλιο είχε οριστεί για τις 7.30 μμ.
Παρουσίες πάρθηκαν στις …8.20(!), διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας και ορίστηκε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα. 
Φύγαμε και ειδοποιηθήκαμε ότι καλείται έκτακτο Συμβούλιο στις 9. 15 μ.μ με τα βασικά θέματα του Συμβουλίου που είχε αναβληθεί λίγο πριν!!! Ασφαλώς ούτε και αυτό δεν έγινε ,αλλά και αν γινόταν θα ήταν το λιγότερο παράτυπο). Έτσι, σοβαρότατα θέματα δεν συζητήθηκαν (μέλλον των ΑΜΕΑ, λειτουργία Κολυμβητηρίου και πρόταση για Προγραμματική Σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, αναμόρφωση του Προυπολογισμού κ.ά).

Οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου είναι βαρύτατες, τόσο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν πια, όσο και για τους χειρισμούς στην πορεία προς το Συμβούλιο. Ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες τα είδαμε όλα.
 Προτάσεις που δεν στέκουν, σχέδια συμβάσεων που δεν αντέχουν κριτικής και απουσία εισηγήσεων για καίρια θέματα. Εμπαιγμό των ΑΜΕΑ που έχουν καταταλαιπωρηθεί απλήρωτοι  επί μήνες και χρησιμοποίησή τους για να περάσουν άλλα θέματα, αλλά και χαρτιά μισθοδοσίας τους με φουσκωμένες τις πληρωμές του 2012! Εμφάνιση ως σωσίων των ΑΜΕΑ  στελεχών της Διοίκησης που τους έχει λιώσει κυριολεκτικά, τα οποία … έλειπαν  από την Συνεδρίαση προς γελοιοποίηση των κραχτών τους .Λειτουργία παραμηχανισμού παραπληροφόρησης, με blogs  ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στο Γραφείο Τύπου του Δήμου!
Προσπάθεια σπίλωσης στελεχών της Αντιπολίτευσης  που έχουν παλέψει τα τελευταία χρόνια για να σωθεί η ΔΗΚΕΠΑ, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, για να μην πληγεί η πολιτιστική, αθλητική, κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου. Επιθέσεις κατά στελεχών που διατύπωναν υπεύθυνες απόψεις απέναντι στην κοροιδία της Διοίκησης και στον εμπαιγμό των ΑΜΕΑ. Συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις  εναντίον μου. Άρνηση του Δημάρχου Λουκά Τζανή  στην πρότασή μου να συνοδέψει τις εισηγήσεις του(;) με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και την άποψη των αρμόδιων Υπηρεσιών .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ, ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ! 
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
 Ας αφήσουν κάποιοι τα παιχνιδάκια στις πλάτες του Δήμου που καταρρέει. Θέση όλων μας είναι να περάσουν τα ΑΜΕΑ στον Δήμο με τις συμβάσεις τους και με μία μόνο προϋπόθεση: την νομιμότητα ,γιατί μόνο έτσι διασφαλίζονται οι ίδιοι. Θέση όλων μας είναι να λειτουργήσει από Σεπτέμβριο το Κολυμβητήριο που δίχως καμιά εξήγηση έκλεισε πριν ένα χρόνο με τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των Υπηρεσιών και των φορέων και θα διασφαλίζεται η διαφάνεια και τα συμφέροντα του Δήμου. Θέση όλων μας είναι να υπάρχει αναμόρφωση του Προυπολογισμού ώστε να μην χαθούν πόροι για τον Δήμο, αλλά δεν θα εγκρίνονται και οι υπερκοστολογήσεις έργων και παρεμβάσεων που οριακά πέρασαν στην πρόσφατη αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος .


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ .
ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ !