Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 
 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Προς   
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας
Κοινοποίηση : - Δήμαρχο Κερατσινίου -  Δραπετσώνας- Δημοτικό Συμβούλιο
   Κερατσίνι, 30 -7 – 2013




Κυρία Πρόεδρε,


Έκπληκτος ενημερώθηκα πριν λίγο ότι καλείτε σήμερα στις 8.30 μ.μ «έκτακτη» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα που ήταν τα βασικά στην Ημερήσια Διάταξη της 32ης τακτικής Συνεδρίασης (συγκεκριμένα τα θέματα 1,2,3,6 και 23), η οποία αναβλήθηκε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας! 
 Μάλιστα, έμαθα ότι θεωρείται ως η δεύτερη σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης, αφού η πρώτη συγκλίθηκε – κατά την άποψή σας – χθες στις 9.15 μ.μ, μία ώρα μετά την αναβολή της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ είχαν φύγει δημοτικοί σύμβουλοι! Όπως όλοι γνωρίζουν, η τακτική συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 7.30 μ.μ, η έλλειψη απαρτίας διαπιστώθηκε στις 8.20 μ.μ και στην συνέχεια το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου ειδοποιούσε για έκτακτη συνεδρίαση στις 9.15 μ.μ, ενώ είχαν αποχωρήσει σύμβουλοι και η Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η δεύτερη σύγκλιση της τακτικής συνεδρίασης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα!

Πρόκειται για απαράδεκτη θεσμική απρέπεια, για παραβίαση κάθε πλαισίου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κάθε έννοιας εκτάκτου όπως ο Κώδικας προβλέπει. Πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων. Η επιμονή σας σ΄αυτή την έξω από κάθε πλαίσιο λειτουργία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Σε τελευταία ανάλυση, μπορείτε να συνεδριάζετε μόνοι σας και με εναλλαγή τακτικών και εκτάκτων συμβουλίων να παίρνετε τις αποφάσεις που θέλετε σε κάποια τρίτη συνεδρίαση Σε τελευταία ανάλυση, μπορείτε να συνεδριάσετε και λιγότεροι από τους απαιτούμενους όπως πέρυσι πράξατε στην περίφημη συνεδρίαση , οι καταγγελίες για την οποία ακόμα εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη. Σε τελευταία ανάλυση , μην παιδεύεστε να καλείτε αύριο την δήθεν τρίτη έκτακτη συνεδρίαση. Αν αναβληθεί σήμερα στις 8.30 μμ , βάλτε τρίτη έκτακτη στις 10 μ.μ. Σας θεωρώ πια ικανούς για όλα

Σας καλώ να αλλάξετε ρότα. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές. Σεβαστείτε τον Κώδικα,τους Νόμους, τα πλαίσια λειτουργίας, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον εαυτό σας. Προσωπικά θα πράξω με την θεσμική μου ευθύνη. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να πράξουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων. Η μη ανοχή σε αυτές τις μεθοδεύσεις, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον.

                                                                  Ζαχαρίας  Ζούπης , επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ