Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ, ΔΕΙΞΕ ΕΣΤΩ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΥΝΕΣΗ !

Δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου–Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ζαχαρία Ζούπη 

Ο κύριος Τζανής φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε αίσθηση μέτρου, σεβασμού προς  το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοσυγκράτησης. Συνεχίζει να λειτουργεί με ετσιθελισμό και απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να μεταχειρίζεται το Συμβούλιο σαν επιτροπή κλητήρων του που το καλεί όποτε θέλει και όπως θέλει.

 Καλεί Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη Τετάρτη με ελάχιστα θέματα, ανάμεσα στα οποία ένα βασικό: την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού όπου συμπεριλαμβάνονται κωδικοί με προκλητικά ποσά. Προφανώς δεν θέλει ένα «βαρύ» Συμβούλιο μόνο και μόνο για να περάσει το θέμα. Το περνάει αγχωτικά και οριακά με 12 ψήφους υπέρ από τους 23 παρευρισκόμενους, αξιοποιώντας την απουσία συμβούλων της αντιπολίτευσης και την συναισθηματική ψήφο συμβούλων, αν και διαφωνούν με την αναμόρφωση, για να περάσει συγκεκριμένος κωδικός εκκαθάρισης παλιάς δημοτικής επιχείρησης που είχε ιδρυθεί και ποτέ δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα πρώην Δήμαρχος.

Μία μέρα πριν, περνάει δίχως κανένα προγενέστερο διάλογο από το Δ.Σ των Παιδικών Σταθμών την ανάθεση της λειτουργίας σε ΚΟΙΝΣΕΠ με διαδικασία που προβλέπει ότι θα δεχτεί προσφορές σε … δύο μέρες!

 Έρχεται  τώρα και καλεί μέσα σε πέντε μέρες νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα για χιλιοστή φορά την συνεργασία με συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου, χωρίς καν να μπει σε κόπο διαδικασίας προσφορών. 

Δεν βάζει καν θέμα το χάσιμο της υπόθεσης της ΕΥΔΑΠ και την ανάγκη να επιστρέψει και όσα εισέπραξε ο Δήμος (Υπάρχουν άραγε;). Γι αυτόν υπάρχει η ΚΟΙΝΣΕΠ και προφανώς οι δεσμεύσεις του. Το θέμα θα μπορούσε να εισαχθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο.
 Είναι φανερό ότι ακολουθεί την μέθοδο του σαλαμιού, αφού  η σύμβαση συνεργασίας Δήμου και της συγκεκριμένης Επιχείρησης είναι προκλητική και συμπυκνώνεται στο πολύ απλό:
Πάρτα όλα, πάρε υποδομές, εργαζόμενους, εισφορές τυχόν δωρεές, τυχόν κοινοτικά προγράμματα, φτιάξε και μία καφετέρια στο Κολυμβητήριο, πάρε και τα έσοδά της, θα σου πληρώνουμε τους λογαριασμούς, θα σου κάνουμε και τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες και δες να λειτουργήσεις το Κολυμβητήριο! Έλεος. 

Αυτό δεν είναι σύμβαση για την λειτουργία, είναι εκχώρηση εν λευκώ δημοτικής περιουσίας. Όσον αφορά δε την πρόταση που θα έφερνε η Υπηρεσία, σιωπή. Όσον αφορά τους λόγους που κρατάνε κλειστό πάνω από ένα χρόνο το Κολυμβητήριο, σιωπή. Όπως σιωπή και για τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου λειτουργίας. Γιατί άραγε;

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !
Αυτά άρχισε να κάνει πάλι ο αξιότιμος Δήμαρχός μας, αμέσως μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, μόλις 8 μήνες από τις ερχόμενες εκλογές. Τον προειδοποιώ και τον προειδοποιούμε να αλλάξει ρότα. Να σεβαστεί ότι εκφράζει πια μία μειοψηφία και μία απερχόμενη Διοίκηση. Ας το σεβαστεί αυτό και ας προσγειωθεί. Ας προσπαθήσει ,όσο μπορεί, να πορευτεί με σύνεση και συναίνεση. Έτσι κι αλλιώς, από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να περνάει τίποτα αν δεν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις. Ας μην προσθέτει άλλα προβλήματα στον Δήμο, στον εαυτό του, τους συνεργάτες του. Ας μην επιβαρύνει το κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές. Ας μην επιμένει σε προτάσεις και συμβάσεις  που συναντούν την κατακραυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και μερίδας της συμπολίτευσης, που ακόμα και αν περνούσαν θα πρέπει να αναθεωρηθούν από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και την επόμενη Δημοτική Αρχή.   
Σοφόν το σαφές ….