Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ



Ανακοίνωση της Γραμματείας και της Δημοτικής Ομάδας της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας και Δημοτικής Ομάδας της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου–Δραπετσώνας με θέμα την χάραξη της συνολικής Στρατηγικής της Κίνησης μπροστά στην κρίσιμη εκλογική μάχη για την πορεία του Δήμου ,αλλά και της Αυτοδιοίκησης συνολικά του Μαίου του 2014 . Μετά από αναλυτική συζήτηση και ανάλυση όλων των δεδομένων, κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και αποφάσεις :

1 . Ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής, οργανωτικής διάλυσης. Τα τελευταία χρόνια της Διοίκησης του Λουκά Τζανή συνολικά  ο Δήμος, αλλά και βασικές δομές του και λειτουργίες του κατέρρευσαν ακόμα και σε τομείς που υπήρχε  μία μακρόχρονη παράδοση (πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα, κολυμβητήριο, λειτουργία ΚΑΠΗ κλπ) . Οι υπηρεσίες προς τους δημότες υποχώρησαν. Ολόκληρες περιοχές με ιδιαίτερο το παράδειγμα της Δραπετσώνας εγκαταλήφτηκαν. 
Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις (ΔΗΚΕΠΑ, Κ.Ε.Κ) βρίσκονται υπό διάλυση.  Ταυτόχρονα αναπτύχτηκαν πρωτοφανή φαινόμενα αλαζονείας, νεποτισμού, αδιαφάνειας, ετσιθελισμού, υποβάθμισης του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια σειρά υποθέσεις εκκρεμούν στην Δικαιοσύνη. Το περιεχόμενο, το ύφος και το ήθος της διοίκησης Τζανή  έχουν οδηγήσει τον Δήμο σε ουσιαστική κατάρρευση. Σ΄ αυτό ασφαλώς συνέβαλαν και οι κεντρικές πολιτικές (μείωση πόρων κ.λπ.) λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Ωστόσο το παράδειγμα της κατάρρευσης του Δήμου, μοναδικής σε σχέση με άλλους Δήμους,  έχει την σφραγίδα του κ. Λουκά Τζανή και όσων ακόμα τον στηρίζουν η ανέχονται τις πρακτικές του.
2       
 Σ΄ όλο αυτό το διάστημα ο επικεφαλής μας Ζαχαρίας Ζούπης, τα βασικά στελέχη μας, όλος ο κορμός της παράταξης έδωσαν την μάχη της Αντιπολίτευσης, της αποκάλυψης των πολιτικών και των πρακτικών που κυριάρχησαν  επί της νέας Δημοτικής Αρχής, της προσπάθειας να μπει φρένο στην διαλυτική  πορεία του Δήμου  με συνεχείς παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Έδωσαν το παρόν σε όλα τα μέτωπα με κριτική και με εναλλακτικές προτάσεις.  Συνέβαλαν με συνεχείς πρωτοβουλίες (εκδηλώσεις, εφημερίδες, φυλλάδια, περιοδείες στις γειτονιές και σε κάθε χώρο, συσκέψεις, αξιοποίηση του Διαδικτύου) στην ενημέρωση των πολιτών. Παρέμβηκαν ακόμα και με καταγγελίες του επικεφαλής μας  στην Περιφέρεια και στην Δικαιοσύνη, όταν κρίναμε ότι χρειάζονται, για να αποτραπούν απαράδεκτες θεσμικά και νομικά αποφάσεις και πρακτικές. Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» έδρασε με εξωστρέφεια, με συνεχή δράση στην κοινωνία, ερχόμενη σε επαφή με ευρύτερα κοινωνικά κοινά ανεξάρτητα από την ιδεολογική, πολιτική, αυτοδιοικητική τοποθέτηση.
 
Ο Ζαχαρίας Ζούπης και η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστικές δυνάμεις συντονισμού και αντίδρασης απέναντι στην απαράδεκτη δημοτική αρχή. Γι αυτό και σήμερα ο επικεφαλής μας αναγνωρίζεται ευρύτερα ως η εναλλακτική λύση για την θέση του Δημάρχου, που μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο σε νέα φάση και σε άνοδο, σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία .

3. Βρισκόμαστε λιγότερο από 8 μήνες από τις εκλογές του 2014 στις οποίες θα αναδειχτούν οι νέοι Δήμαρχοι και οι νέες Δημοτικές Αρχές για τη επόμενη πενταετία. Πρόκειται για εκλογές με ιδιαίτερη σημασία, αφού σ’ αυτές θα κριθούν
-  Η πορεία συνολικά της Αυτοδιοίκησης που σήμερα χτυπιέται και αμφισβητείται ως θεσμός που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μια νέα  αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και στην στήριξη της κοινωνίας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε
-  Η πορεία του Δήμου μας, η δυνατότητα να ανακάμψει, να ξανασταθεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
Σ αυτές τις συνθήκες η  πρόταση που κατέθεσε ο Ζαχαρίας Ζούπης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε επικεφαλής της Κίνησης μετά την παραίτηση από την θέση αυτή του Αλέκου Χρυσού για να ανοίξει ο δρόμος στην ανανέωση,  προβάλει ως η μόνη πρόταση που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις όχι μόνο νίκης, αλλά και σοβαρής διοίκησης του Δήμου και ελπίδας :
Την ευρεία συσπείρωση όλων των δυνάμεων που πονάνε την πόλη πέραν πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών και την κοινή κάθοδο τους στις εκλογές στην βάση ενός σαφούς και δεσμευτικού πλαισίου Αρχών και Προτεραιοτήτων. Για αυτή την πρόταση εργαστήκαμε, για αυτή την πρόταση θα εργαστούμε και στο επόμενο διάστημα. Θεωρούμε ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ότι μία τέτοια συσπείρωση με επικεφαλής τον Ζαχαρία Ζούπη που πρωτοστάτησε στις προσπάθειες να ανακοπεί η πτωτική πορεία του Δήμου και έχει διακριθεί για τις γνώσεις, την εμπειρία, το ήθος και την συμβολή του σε θετικά βήματα της πόλης, αποτελεί μία ισχυρή πρόταση για το μέλλον της πόλης .
 Στο επόμενο διάστημα η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα δώσει στην δημοσιότητα πρόταση Πλαισίου Συνεργασίας, ώστε να ανοίξει ο διάλογος για διερευνηθούν οι δυνατότητες και το εύρος της συσπείρωσης, ξεφεύγοντας  από μία άχαρη, απολίτικη, προσωποκεντρική συζήτηση γύρω από ονόματα υποψηφίων Δημάρχων  που τείνει να αναπτυχθεί μακριά από τις ανάγκες και  τις απαιτήσεις των πολιτών και της κοινωνίας .
  1. Επισημαίνουμε ότι λιγότερο από οκτώ μήνες από τις Δημοτικές Εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος μίας πολυδιάσπασης και κατακερματισμού δυνάμεων που αντικειμενικά θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» τονίζει ότι τυχόν κυριαρχία μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών  αντιλήψεων και τυχόν έκρηξη προσωποκεντρικών πρακτικών δεν θα συμβάλει σε μια θετική διέξοδο. Καλεί όλες τις δυνάμεις να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στην πόλη και προβληματιστούν για τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογή του Λουκά Τζανή και στην κατρακύλα στην συνέχεια του Δήμου
 Στις εκλογές του 2014 έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά, να γυρίσουμε σελίδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούν οι δυνάμεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» με συνέπεια και ενωτικό πνεύμα. Δεν θα επιτρέψουν να οδηγηθούμε σε πολιτικές νεκραναστάσεις, σε λύσεις που οδηγούν στο παρελθόν η σε λύσεις απόντων από τους αγώνες και τις προσπάθειες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια .

Η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα εντείνει το επόμενο διάστημα την παρέμβασή της στην κοινωνία προβάλλοντας την πρότασή τη , τις σκέψεις της για την πόλη και την λειτουργία της πόλης, προβάλλοντας το πρόσωπο του Ζαχαρία Ζούπη ως η καλύτερη δυνατή λύση για την θέση του Δημάρχου. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η δράση μας έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους σημερινούς διοικούντες. Γνωρίζουμε ότι θα δεχτούμε επιθέσεις, όπως δεχτήκαμε και σ’ όλη την προηγούμενη πορεία. Οι πολίτες μας αξιολογούν όλους, για την συνέπεια λόγων και έργων, για την μαχητικότητα, για την δυνατότητα διοίκησης, για την γνώση και εμπειρία, για την εντιμότητα.
 Προχωράμε! Με πίστη και πεποίθηση ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, ότι μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Πρώτος Σταθμός σ΄ αυτή την προσπάθεια  θα είναι η  ανοικτή συγκέντρωσή μας ενόψει των εκλογών, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κίνησής μας στην Αμφιάλη.