Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συνάντηση του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» - Υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη με αντιπροσωπεία του ΔΑΣ Δραπετσώνας

Όπως είχε αναγγείλει στην πρόσφατη σύσκεψη με τα αθλητικά σωματεία, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» - Υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Ζούπης ξεκίνησε τις συναντήσεις με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα προβλήματα των σωματείων και ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπισή τους. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον ΔΑΣ Δραπετσώνας. Συνοδευόμενος από τον Νίκο Παρασκευάκο συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του μεγαλύτερου σωματείου του Δήμου.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε ότι άμεσα θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Κίνησης για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού, κάτι που δεν μπορεί να αποτελεί εγκεφαλικό κατασκεύασμα η σύνολο δεσμεύσεων που δεν στηρίζονται πουθενά αλλά θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ανοικτού διαλόγου. Καυτηρίασε το τι έχει συμβεί αυτά τα δύο χρόνια και σ ΄αυτόν τον τομέα επί θητείας Λουκά Τζανή, εστιάζοντας στην καταστροφή των αθλητικών τμημάτων, στο κλείσιμο πάνω από ένα χρόνο του Κολυμβητηρίου, στην εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών του Δήμου, στην ρουσφετολογική στήριξη σωματείων σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη όλων των άλλων. Αποσαφήνισε δε, ότι όραμά του είναι το Κερατσίνι να αποτελέσει πρότυπο πόλο ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού .

Στην συζήτηση με τους εκπροσώπους του Σωματείου ήρθαν στην επιφάνεια μια σειρά αποκαλυπτικά στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρθηκε πως από τα 370 κλειστά γυμναστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, τέσσερα για την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θεωρούνται κλειστά και αυτά είναι ….του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων που όφειλε να εξασφαλίσει ο Δήμος! Όπως τονίστηκε, ο ΔΑΣ, ο μεγαλύτερος σύλλογος του ενιαίου Δήμου (9 τμήματα, πάνω από 900 αθλητές και πάνω από 20 προπονητές) έχει ουσιαστικά εγκαταλειφτεί . Αν και ο Δήμος συμμετέχει στο Δ.Σ του και μάλιστα ο Δήμαρχος είναι Αντιπρόεδρός του, δεν έχει καμία οικονομική στήριξη για πάνω από έξι χρόνια, ενώ οι εγκαταστάσεις των δύο κλειστών γυμναστηρίων που αναπτύσσει την δράση του έχουν παρατηθεί. «Νοιώθουμε σαν να είναι εναντίον μας ο Δήμος» τόνισαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του ΔΑΣ.
Στην συζήτηση αναφέρθησαν μια σειρά προτάσεις και ιδέες . Οι συναντήσεις συνεχίζονται….