Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Ανοικτή επιστολή επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη
 
Έκπληκτος έλαβα επιστολή του Δημάρχου κ.Λουκά Τζανή με Α .Π 67094/18-10-2013 με την οποία ενημερώνει τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι έγινε ήδη πρόσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου και των Καλλιτεχνικών Τμημάτων(!), στην οποία μάλιστα μας καλεί να ξεπεράσουμε τις οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές(!) και μας νουθετεί να προτάξουμε το συμφέρον των παιδιών μας (λες και εμείς έχουμε κλείσει πάνω από ένα χρόνο το Κολυμβητήριο και εμείς έχουμε οδηγήσει τα Καλλιτεχνικά Τμήματα σε κλείσιμο) και να συζητήσουμε ….σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης! Ασφαλώς ο κ.Τζανής δεν περίμενε κανένα διάλογο και μία μέρα πριν την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής με την Απόφασή του ΒΛΛΗΩΕΣ-ΩΧΖ είχε προχωρήσει με το έτσι θέλω και σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε πρόσκληση ενδιαφέροντος !
Εν ολίγοις
- Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στο ΔΑΥΓΕΙΑ στις 17-10 και η επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων εστάλη στις 18 -10! Πρόκειται αλήθεια για πρωτότυπη αντίληψη διαλόγου!
- Στην προκήρυξη ανακοινώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών η Παρασκευή 25-10 και μέχρι σήμερα, Δευτέρα 21-10 δεν έχουμε λάβει καμιά πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που σημαίνει με βάση τον Κανονισμό του Συμβουλίου ότι πριν την Παρασκευή δεν μπορεί να συνεδριάσει!
- Ο Δήμαρχος δεν αισθάνθηκε καμία ανάγκη να ενημερώσει και να θέσει σε συζήτηση το θέμα, ενώ λίγες μέρες πριν, την Τρίτη 15-10 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!


Επιπλέον στην επιστολή αποφεύγει να αναφερθεί στο μείζον θέμα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πολλές περιπέτειες έχει συνεδριάσει και έχει απορρίψει την πρόταση το Κολυμβητήριο να λειτουργήσει με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ η και από οποιοδήποτε άλλο φορέα, αφού μπορεί να λειτουργήσει από τις Υπηρεσίες του Δήμου, αξιοποιώντας και προτάσεις αθλητικών σωματείων της πόλης. Επίσης, δεν υπάρχει καμιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να εγκρίνει την λειτουργία των Καλλιτεχνικών Τμημάτων μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ .
Επομένως όλες οι κινήσεις του Δημάρχου δεν λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο δείχνει να το γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και συνιστούν αφόρητη πια υποβάθμιση των θεσμών και σαφή παράβαση καθήκοντος. Τι ζητάει επομένως με την επιστολή του από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τι θα ζητήσει αύριο από τους Δημοτικούς Συμβούλους; Την υποβάθμισή τους; Το πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου; Την έγκριση αυτού του απίστευτου αλαλούμ των διαδικασιών ; 

Ευχαριστώ για την επιστολή, αλλά συννένοχους στο έγκλημα δεν θα βρείτε. Όποιος θέλει βέβαια ας το κάνει, αναλαμβάνοντας ωστόσο και την πολιτική, αυτοδιοικητική, θεσμική, νομική ευθύνη .
Ωστόσο ο κ.Τζανής κατανοεί πολύ καλά, ότι καμία τέτοια απόφαση δεν μπορεί να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο να υλοποιηθεί.  Άλλο κάνει. Προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για την μη λειτουργία του Κολυμβητηρίου και των Καλλιτεχνικών Τμημάτων από πάνω του, στην Αντιπολίτευση. Θέλει να εμφανιστεί «θύμα» δήθεν παραταξιακών σκοπιμοτήτων. Πρόκειται για φτηνό συνδικαλισμό, για λαικισμό, για μια ακόμα αδιέξοδη κίνηση τακτικής επτά μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές .
 
Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κατάστρεψε αυτά τα διόμισυ χρόνια την Δημοτική Επιχείρηση με αποτέλεσμα να εμφανιστούν όλες αυτές οι παρενέργειες σε όλο το φάσμα της πολιτιστικής – αθλητικής δραστηριότητας του Δήμου. Ότι σ΄αυτό το διάστημα δυνάμεις της Αντιπολίτευσης προσπάθησαν να αντιδράσουν σ΄αυτή την καταστροφή, συμβάλλοντας με συγκεκριμένες προτάσεις για να διασωθεί η κατεκτημένη λειτουργία χρόνια τώρα. Ότι το Κολυμβητήριο έκλεισε αιφνιδιαστικά χωρίς καμία εξήγηση με την προβολή …στατικού προβλήματος του χώρου(!) για να ειπωθεί πάνω από ένα χρόνο μετά, ότι με μια απλή τεχνική παρέμβαση ύψους 20.000 ευρώ …όλα λύνονταν! Ότι την ίδια ώρα που επικαλούνταν έλλειψη προσωπικού στο Κολυμβητήριο, εργαζόμενοι χρήσιμων για την λειτουργία του ειδικοτήτων μεταφέρονταν σε άσχετες εργασίες (π.χ στο Γραφείο Αλλοδαπών). Ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η έκθεση των Υπηρεσιών του Δήμου με βάση την οποία μπορούν να το λειτουργήσουν,ούτε βέβαια οι προτάσεις σωματείων. Ότι το αίτημα για την πρόσληψη δασκάλων των Καλλιτεχνικών Τμημάτων και γυμναστών για τις Ακαδημίες του Δήμου κατατέθηκε εκπρόθεσμα! Ότι και πάλι έλειπαν τα απαραίτητα έγγραφα, όπως Ο.Ε.Υ που να προβλέπει αυτές τις θέσεις, κάτι που και εγώ και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι το είχαμε εντοπίσει και είχαμε προτείνει επιτάχυνση των διαδικασιών για να λυθεί το θέμα. Ότι ποτέ δε είχε νόημα η πρόταση να αναλάβει τις δραστηριότητες αυτές το Κ.Ε.Κ αφού ούτε το Καταστατικό του το προέβλεπε αλλά ούτε και η οικονομική του κατάσταση το άντεχε.
Ο κοινός παρονομαστής είναι ένας: Η τσαπατσουλιά, η έλλειψη κάθε έγκαιρου προγραμματισμού, η απουσία κάθε σχεδίου, η μη στήριξη στις Υπηρεσίες του Δήμου ,η κώφευση απέναντι σε κάθε διαφορετική πρόταση. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Δυστυχώς δεν το πληρώνει ο κ.Τζανής ο οποίος ακόμα και αυτή την ώρα μας εμπαίζει. Το πληρώνει ο Δήμος , οι πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, τα παιδιά μας.
Αυτή την ώρα όμως θέλω να διατυπώσω δημόσια το ερώτημα, μάλλον τα ερωτήματα που έχω διατυπώσει κατ ΄επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ : Αφού της έχουν αφαιρεθεί τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα, όπως και η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, γιατί διατηρείται; Τι ρόλο διαδραματίζει άραγε; Γιατί δεν λύεται συντεταγμένα, ώστε να περάσει ο έλεγχος, το χρέος και η διαχείρισή του στον Δήμο; Γιατί εν ολίγοις δεν υλοποιείται η πρόταση που είχε κατατεθεί περίπου ένα χρόνο πριν από την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», η οποία αν είχε υιοθετηθεί τότε, δεν θα είχαμε κανένα από τα προβλήματα που εμφανίζονται σήμερα; Πολύ περισσότερο που πλησιάζει η ώρα εμφάνισης τρίτης χρονιάς με αρνητικό ισολογισμό, άρα του υποχρεωτικού λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κλεισίματός της ,γιατί δεν αναλαμβάνεται σχετική πρωτοβουλία; Πως θα αντιμετωπιστεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τα τελευταία δύο χρόνια των 200 εργαζομένων της; Ως πότε θα κρατούνται όμηροι οι Πρόεδροι της ΔΗΚΕΠΑ και των προηγούμενων από αυτή Επιχειρήσεων για οφειλές στην Εφορία και το ΙΚΑ;
Μήπως έχει κάποια απάντηση ο κ. Δήμαρχος;