Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου –Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Μετά από προσπάθειες ενός έτους, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε επιτέλους την συντεταγμένη λύση της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ) μεταφέροντας δράσεις, εργαζόμενους και χρέος στον Δήμο.  

Είναι μια σημαντική απόφαση που δίνει ελπίδες στους εναπομείναντες εργαζόμενους να διασφαλίσουν την εργασία τους, στους 200 περίπου εργαζόμενους (αν συνυπολογίσουμε και τους δασκάλους των κάποτε λειτουργούντων καλλιτεχνικών τμημάτων και των γυμναστών που εργάζονταν όταν ξεκίνησε η περιπέτεια) να μπορούν να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο ολόκληρων ετών(!) και σε όλους για να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών της Επιχείρησης, αλλά και να γίνει ένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του δυσθεώρητου χρέους της που ξεκίνησε από τις 700.000 ευρώ πριν διόμισυ χρόνια για να φτάσει στα 3.5 εκατομμύρια σήμερα .
Είναι μια σημαντική απόφαση ταυτόχρονα γιατί μπήκε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση δημιουργίας μιας «χωματερής» εργαζομένων και χρέους υπό την ομπρέλα της αντίληψης « άλλο Δήμος, άλλο Επιχείρηση», «άλλο οι εργαζόμενοι στον Δήμο, άλλο οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΠΑ» και την παρελκυστική τακτική του κ. Λουκά Τζανή, ενώ γνώριζε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρχει «ακαριαίος θάνατος» από κάποια κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά και από το γεγονός ότι έκλεινε τρίτος χρόνος λειτουργίας με αρνητικό ισολογισμό.
Είναι μια σημαντική απόφαση όμως και γιατί ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία (26 από τους 32 παρευρισκόμενους ψήφισαν τελικά την πρόταση) που υιοθετούσε την πρόταση των εργαζομένων που την είχαν όλοι συνυπογράψει .

Ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» συμβάλαμε πρωταγωνιστικά σάυτή την απόφαση. Καταθέσαμε πρώτοι αυτή την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο πέρυσι τον Νοέμβριο, συναντώντας τις υπεκφυγές συμβούλων όλων των παρατάξεων. Παλέψαμε σταθερά για αυτή την προοπτική . Παλέψαμε σταθερά για να διατηρηθεί η πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα, για να αποπληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, για να σωθούν θέσεις εργασίας, για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.
Σημειώνουμε ωστόσο, ότι όσοι εργάστηκαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση, επωμίζονται σοβαρές ευθύνες για προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Η απόφαση ελήφθη στο και πέντε  και εκτιμούμε ότι ίσως αυτό μας φέρει μπροστά σε προβλήματα που δεν θα υπήρχαν, αν είχε ληφθεί μήνες πριν. Γι αυτό καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς άλλες χρονοτριβές. Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους να παρακολουθούν την υλοποίηση της απόφασης βήμα βήμα.