Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΖΗΤΑΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ

 Ανοικτή επιστολή Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»- Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ενώ χθες είχαμε προγραμματίσει συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από την περιοχή Ευγένειας – Χαραυγής αντιπροσωπείας της Κίνησής μας με επικεφαλής εμένα και είχαμε ζητήσει έγκαιρα την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (αμφιθέατρο) στο συγκρότημα των  13ο και 21ο Δημοτικών Σχολείων Κερατσινίου, ενημερωθήκαμε από τον Δήμο, ότι  … δεν επιτρέπεται μια τέτοια παραχώρηση ! Η εξήγηση ήταν ότι υπάρχει κάποιος Νόμος η κάποια απόφαση του Συμβουλίου που δεν επιτρέπει σε Κινήσεις αντίστοιχες πρωτοβουλίες !!!
Εν ολίγοις, δεν υπήρχε καμιά συγκεκριμένη, πειστική εξήγηση για αυτή την απαράδεκτη απαγόρευση η περιορισμό της δράσης μας. Ενώ δε είχαμε αποστείλει εγγράφως το αίτημά μας, δεν πήραμε καμία γραπτή εξήγηση .
Θεωρούμε πρωτοφανές το γεγονός  και το καταγγέλλουμε. Δηλώνουμε δε, ότι δεν θα δεχτούμε ξανά καμία τέτοια αυθαίρετη απαγόρευση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει χρήση σχολικών χώρων από τοπικούς φορείς, κάτι που συμβαίνει και ασφαλώς δεν θέλει καμιά ιδιαίτερη σκέψη  για να καταλάβει κάποιος ότι μια δημοτική κίνηση είναι τοπικός φορέας. 
Ζητάμε σε κάθε περίπτωση έγγραφη, αιτιολογημένη εξήγηση για ό,τι συνέβη, συνοδευμένη βέβαια από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που επικαλέστηκαν όσοι μας έδωσαν αυτή την απάντηση για να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Δηλώνουμε δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχτούμε όπως και δεν ανεχτήκαμε κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε την δράση μας και τον διάλογο με τους πολίτες