Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" ενόψει της επαναληπτικής εκλογής στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια του Συνδυασμού ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» και κατέληξε στην παρακάτω ανακοίνωση σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και στην στάση του Συνδυασμού ενόψει της επαναληπτικής εκλογής :

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συνδημότες μας, που μας τίμησαν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής. Είναι φανερό ότι εκτίμησαν:

  • Την υποψηφιότητα του Ζαχαρία Ζούπη, ως στελέχους που μπορεί ναι εγγυηθεί μια νέα πορεία του Δήμου σαν Δήμαρχος
  • Την ενωτική προσπάθειά μας για τη συγκρότηση ενός πολυσυλλεκτικού Συνδυασμού που στήριξαν τρεις δημοτικές κινήσεις, στελέχη από πέντε διαφορετικές κινήσεις και ενεργοί  πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα
  • Τη σοβαρή Προγραμματική Πρότασή μας τη μόνη προγραμματική Πρόταση που εμφανίστηκε από Συνδυασμό προεκλογικά που είχε ως αιχμή την δημιουργία μιας ομπρέλας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
  • Το ανεξάρτητο στίγμα μας όχι μόνο από κόμματα, αλλά και από εξω-αυτοδιοικητικά κέντρα μην υπολογίζοντας το οποιοδήποτε κόστος.

Εκτίμησή μας είναι ότι η απήχηση της προσπάθειάς μας είναι πολύ ευρύτερη από την εκλογική δύναμη που τελικά αποτυπώθηκε στην κάλπη. Πορευτήκαμε με σοβαρότητα, αίσθηση ευθύνης, εντιμότητα, προσήλωση στη νομιμότητα. Πορευτήκαμε με ευαισθησία στα προβλήματα της κοινωνίας και προσδοκία για μια νέα αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Εκφράσαμε μια νέα ελπίδα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό. Όπως ήμασταν πάντα παρόντες, έτσι και στο επόμενο διάστημα θα είμαστε παρόντες. Ο Συνδυασμός "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ" θα είναι παρών παντού, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από το 2ο γύρο των Δημοτικών Εκλογών. Οι πολίτες επέλεξαν τον κ.Λουκά Τζανή και τον Κ.Χρήστο Βρεττάκο στις δύο πρώτες θέσεις, ανάμεσα στους οποίους και θα επιλέξει το εκλογικό σώμα τον επόμενο Δήμαρχο. 
 Σεβόμαστε απόλυτα αυτήν την δημοκρατική επιλογή. Σημειώνουμε όμως εξ αρχής, ότι και οι δύο συγκέντρωσαν πολύ χαμηλά ποσοστά. Ο μεν νυν Δήμαρχος καταδικάστηκε λόγω των επιλογών του που οδήγησαν κατά την διάρκεια της θητείας του  στην διάλυση του Δήμου απαξιώνοντας αρχές ,λειτουργίες και θεσμούς, αφού έχασε το μισό περίπου ποσοστό απ΄ότι στις εκλογές του 2010 περιοριζόμενος  στο ποσοστό μόλις του 18.78%.
 Ο κ.Βρεττάκος συγκέντρωσε κι αυτός, μόλις 18.31% , το μισό περίπου ποσοστό από αυτό που έλαβε το Κόμμα  που τον στήριξε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο νέος Δήμαρχος που θα προκύψει θα πρέπει να εγγυηθεί ενωτική διάθεση και ευρύ πνεύμα, διάθεση αποδοχής προτάσεων της αντιπολίτευσης ,αφού στον πρώτο γύρο δεν ψηφίστηκε από το 81-82% του εκλογικού σώματος. 

Θα περιμέναμε επομένως και από τους δύο μια τοποθέτηση επί προγραμματικών θέσεων για το μέλλον της πόλης κάτι που δεν το βλέπουμε και μας απογοητεύει. Από τη μία θα ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στις δεσμεύσεις του Λουκά Τζανή, λόγω της ανεύθυνης στάσης του στο προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο μας προκαλεί  εντύπωση και η πρόσφατη, γεμάτη αλαζονεία  ανακοίνωση  του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ότι δε συζητά με κανέναν, δεν δεσμεύεται για τίποτα, ενώ με μια άλλη στάση  θα μπορούσε να συμβάλει σε ένα κλίμα συναίνεσής μας.

θέλουμε να σημειώσουμε επιπλέον, ότι δεν θεωρούμε τους πολίτες που μας ψήφισαν ούτε καθοδηγούμενους, ούτε αναμένοντες "γραμμή". 
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη αποφασίζουμε  η στάση μας να  είναι η ΨΗΦΟΣ κατά συνείδηση. Τον λόγο τον έχουν οι πολίτες, οι οποίοι και θα πάρουν την τελική ευθύνη της ψήφου τους. Τους εμπιστευόμαστε!                                                                                                
 21- 5- 2014