Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να φέρονται σαν τσιφλικάδες!

Σκληρή δήλωση του δημοτικού συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ για την παράνομη καταγγελία σύμβασης από τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο

Οι Δήμαρχοι  δεν εκλέγονται για να φέρονται σαν τσιφλικάδες. Οι Δήμαρχοι  δεν μπορούν να εκλαμβάνουν την λαϊκή ψήφο ως "πράσινο φως" για ανοικτές παράνομες πράξεις. Εκλέγονται για να υπηρετούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, σεβόμενοι τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.

Η απαράδεκτη, παράνομη, μονομερής και καταχρηστική καταγγελία σύμβασης από τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο δίχως αιτιολόγηση, με το έτσι θέλω, πέρα από κάθε πνεύμα νομιμότητας δημιουργεί ανησυχία για την ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα στο όνομα του "δίκιου". Επίσης, η άτυπη διάχυση υποψιών για έργα, εταιρείες και εργαζόμενους του Δήμου συνιστούν θεσμικό ατόπημα και θίγει ανθρώπους. Οι καταγγελίες γίνονται με ονοματεπώνυμο, αλλιώς είναι πολιτικό κουτσομπολιό. Η λύση σύμβασης  στον βαθμό που υπάρχουν λόγοι που αιτιολογούνται με σαφήνεια, γίνεται με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες και όχι με τρόπους που σκέφτεται και θέλει ο καθένας.

Περίμενα ότι οι παραπάνω αυτονόητες αλήθειες  δεν θα αμφισβητούνταν. Διαπιστώνω δυστυχώς το αντίθετο. Ελπίζω ότι ο Δήμαρχος, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που ήταν επί δεκαετίες μηχανικός του Δήμου και όφειλε να γνωρίζει τις διαδικασίες, θα καταλάβουν το λάθος τους και θα ανακαλέσουν άμεσα. 

Γιατί μ' αυτή την ενέργειά τους εκθέτουν τον Δήμο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.