Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Αυστηρή κριτική του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη στον προϋπολογισμό που κατάθεσε ο Χρήστος Βρεττάκος

Αυστηρή και ταυτόχρονα εποικοδομητική κριτική άσκησε ο Ζαχαρίας Ζούπης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2015. Ο Ζαχαρίας Ζούπης καταλήγοντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» θα ψηφίσουν λευκό, επεσήμανε ιδιαίτερα:


  • Την απουσία κάθε διαλόγου και συμμετοχής διαδικασίας στην προετοιμασία τόσο του Τεχνικού Προγράμματος, όσο και του Προϋπολογισμού για το 2015. Την έλλειψη γνωμάτευσης ακόμα και από την Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία λόγω ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής να την συστήσει έγκαιρα.
  • Τον κίνδυνο για να μην εγκριθεί ο Προϋπολογισμός από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μιας και η γνωμάτευση από την Επιτροπή Διαβούλευσης δεν είναι δυνητική, αλλά υποχρεωτική. Επίσης τόνισε το παράδοξο, να υπάρχει και να γίνεται επίκληση γνωμάτευσης της προηγούμενης Επιτροπής Διαβούλευσης (με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτών!!) σε Προσχέδιο του Προϋπολογισμού από τον Ιούλιο, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με την εισήγηση που παρουσιάστηκε τελικά.
  • Την απουσία κάθε ίχνους συνολικού σχεδιασμού από την Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα τον κίνδυνο να ασκείται μια κακή διαχείριση δίχως στοχεύσεις, πρόγραμμα, προτεραιότητες. «Ποιο είναι το σχέδιο της Διοίκησης για την ανάπτυξη της πόλης και την ανεργία, για την επέκταση του πρασίνου, για τις κοινωνικές δομές, για την αξιοποίηση κοινοτικών και άλλων πόρων; » αναρωτήθηκε.
  • Τόνισε ότι μπαίνουν χρήματα σε Κωδικούς για πρόχειρες ενέργειες χωρίς να είναι σαφές τι πάει να γίνει συνολικά. Ιδιαίτερα στάθηκε στον χώρο του π. Εργοστασίου Καχραμάνογλου που ο Δήμος απέκτησε καταβάλλοντας 4,5 εκατ. Ευρώ και τώρα η Δημοτική Αρχή προβλέπει 35000 ευρώ για να φτιάξει… μια Αποθήκη, ενώ σημείωσε ότι η πρόβλεψη ποσού 80000 για την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ ως χώρου που θα φιλοξενήσει κοινωνικές δομές είναι άνευ ουσίας και περιεχομένου αφού ο χώρος έχει καταστραφεί πλήρως και χρειάζονται συνολικές ενέργειες. Ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης έθεσε επίσης θέμα για την μη ενεργοποίηση του εγκριθέντος από την Περιφέρεια ποσού για την ανακαίνιση του Γηπέδου «ΒΑΖΟΣ» στην Δραπετσώνα και άσκησε κριτική για την μη ύπαρξη οποιασδήποτε πρόβλεψης για την διεκδίκηση από τον Δήμο σε συνεργασία και με άλλους Δήμους της περιοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
  • Σημείωσε ότι υπάρχουν Κινήσεις που πάνε κόντρα στην νομιμότητα και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Έργο Επέκτασης και Βελτίωσης του Αρδευτικού που έχει ολοκληρωθεί και ο Δήμαρχος με ενέργειες που δεν στηρίζονται πουθενά νομικά κατήγγειλε την σύμβαση, με τηρώντας καμία από τις προβλεπόμενες σε αυτή την περίπτωση διαδικασίες. «Μας κατήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων του χώρου» τόνισε, για να θέσει το ερώτημα: «Γιατί δεν προβλέπετε κανένα κονδύλι για το 2015, προϊδεάζοντας ότι δεν σκοπεύετε να πληρώσετε ένα ήδη εκτελεσμένο έργο; Γιατί κινείστε αυθαίρετα και τιμωρητικά; Έχετε κάποια στοιχεία που δεν γνωρίζουμε; αν και, πείτε τα.
  • Επεσήμανε ότι στον Προϋπολογισμό προβλέπονται μια σειρά κονδύλια για αναθέσεις, ενώ οι εργαζόμενοι επιμένουν ότι τις συγκεκριμένες εργασίες μπορούν να τις εκτελέσουν. «Αν αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση, τότε τι είναι;» ρώτησε.