Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ !

ΔΕΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΕ !

Δήλωση- παρέμβαση Ζαχαρία Ζούπη ,επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου σταμάτησαν να λειτουργούν εδώ και τρία χρόνια. Έχω φωνάξει ,έχω καταγγείλει ,έχω σχολιάσει κατ ΄επανάληψη για αυτό. Πάνω από πέντε χιλιάδες Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες στερήθηκαν των υπηρεσιών των καλλιτεχνικών και αθλητικών τμημάτων του Δήμου. Ήταν ένα « επίτευγμα » του Λ.Τζανή!   Ήταν ένα από τα αποτελέσματα της διάλυσης της ΔΗΚΕΠΑ…

Η νέα Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε ότι θα τα λειτουργήσει .Έχει περάσει ενάμισυς χρόνος και τώρα πρόκειται  να ξεκινήσουν… Δεν ξεκινάμε καλά όμως. Δυστυχώς ! Στην επιλογή δασκάλων ,έμεινε απ έξω από την επιλογή μια δασκάλα που έχει υπηρετήσει τα τμήματα περίπου τριάντα χρόνια ! Μια δασκάλα , από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης των καλλιτεχνικών τμημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ,όταν αυτή η πρωτοβουλία ήταν καινοτόμα, πρωτοποριακή για όλη την Ελλάδα .Μια δασκάλα που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες μαθητές σ΄αυτά τα χρόνια και έκανε γνωστό τον Δήμο με τα τμήματά σε διοργανώσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναφέρομαι στην δασκάλα μοντέρνου χορού , Έφη Παπαδοπούλου .

Τίποτα ,καμία εξήγηση, κανένας λόγος περί αξιοκρατίας και διαφάνειας δεν μπορεί να με κάνει να πιστέψω ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε στην διαδικασία της μοριοδότησης και της συνέντευξης και έφεραν ως αποτέλεσμα η Έφη Παπαδοπούλου να μην έχει επιλεγεί. Εύχομαι να δοθεί λύση με την αναγκαία και άμεση επιστροφή της στα τμήματα .Πριν απ όλα για το καλό του Δήμου .Η ίδια έχει κάνει ένσταση ( την οποία πήγαν να της την βγάλουν και εκπρόθεσμη! )  .Δεν μπορώ να φανταστώ ,ότι μπορεί να εξεταστεί η ένσταση και να μην αρθεί η αδικία.


Δεν στέκομαι προς το παρόν σε άλλα … Εδώ είμαστε …. Όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω, ότι επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο , ποτέ δεν έφτασε στους Δημοτικούς Συμβούλους. Είναι αυτά , σωστά πράγματα; Τέλος πάντων! 
Περιμένω και ελπίζω να κατανοήσουν ο Δήμαρχος και οι ιθύνοντες ,ότι δεν φέρονται έτσι στους ανθρώπους ,ιδιαίτερα όταν έχουν προσφέρει τόσα στο Κερατσίνι !