Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ,ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ , ΝΕΑ ΟΡΜΗ ,ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ,ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΝΕΑ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας , στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ » στην Αμφιάλη .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Εύη Καρακώστα –βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κανέλος Λάλος – π. βουλευτής ΠΑΣΟΚ , ο Δημήτρης Διαμαντίδης – στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Βρετάκος και Μηνάς Λάλος , η τοπική σύμβουλος Κούλα Βρετάκου , οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι Κώστας Μαυρογιαννόπουλος ,Κώστας Τρέχας , Χρήστος Βαρδαξόγλου , Βούλα Μαρινοπούλου , Νίκος Πέτσας , Μανώλης Μυριαλής , Χρύσα Μυριαλή , Παναγιώτης Λεοντιάδης και Τζιώτης Γιάννης , όπως και αντιπροσωπείες σειράς φορέων όπως του Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς , του πολιτιστικού συλλόγου « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ »,της Ένωσης Ποντίων , της Ένωσης Κρητών ,του Εμπορικού Συλλόγου, του ΦΑΡΟΥ, του αθλητικού σωματείου ΔΑΣ Δραπετσώνας, της Εταιρείας Επιστήμης –Τεχνών – Πολιτισμού , του Γυμναστικού Συλλόγου , του ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, της Ένωσης Μικρασιατών , του πολιτιστικού συλλόγου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ , του Συνδέσμου Κερατσινίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ »  κ.α

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Χορωδία του Δήμου που έδωσε ένα άλλο χρώμα και δημιούργησε ένα ζεστό,΄όμορφο κλίμα στην εκδήλωση .Ακολούθησε ο χαιρετισμός του επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » Ζαχαρία Ζούπη. Ο Ζαχαρίας Ζούπης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, υγεία και δουλειά σε όλους ,αισιοδοξία ! Ευχήθηκε επίσης να βρει και πάλι η χώρα τον δρόμο ως χώρα στην ανάπτυξη στην ευημερία , σε καλύτερες μέρες . Ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε ότι η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ξεπέρασε την πίκρα από την ήττα στις δημοτικές εκλογές προτάσσοντας το καλό της πόλης ,ανασυντάχθηκε γρήγορα και σήμερα αποτελεί την μόνη δημοτική κίνηση της αντιπολίτευσης με συνεχή παρουσία, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις . Όπως σημείωσε : « Πονάμε αυτή την πόλη και θέλουμε να έχουμε θετική συμβολή στην πορεία της. Αυτό άλλωστε επιβάλει η ψήφος των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν ». Ο Ζαχαρίας Ζούπης απέφυγε να κάνει συνολική κριτική στον Δήμαρχο , του έδωσε ωστόσο έξι συμβουλές ,σημειώνοντας εξ αρχής ότι « άλλο δρόμο ακούγαμε προεκλογικά και τώρα ,μια από τα ίδια βλέπουμε ».


Οι έξι συμβουλές προς τον Δήμαρχο ήταν :

-          Να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τις κορώνες ,όπως και τα ισοπεδωτικά κατηγορώ αδιακρίτως προς όλους όσους συμμετείχαν σε διοικήσεις του Δήμου και να κοιτάξει να δημιουργήσει κλίμα σύνθεσης και συναίνεσης για το καλό του Δήμου .Να μάθει να ακούει .

-          Να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεγονός ότι Περιφέρεια Αττικής και Κυβέρνηση βρίσκονται στον ίδιο χώρο ,κάτι που του δίνει δυνατότητες να προχωρήσει η αντιμετώπιση προβλημάτων . « Δήμαρχε, άσε τα συνθήματα .Αυτά δεν φέρνουν αποτέλεσμα » τόνισε .

-          Να κινηθεί πιο γρήγορα  ,μεθοδικά ,αποτελεσματικά , αφήνοντας πίσω ολιγωρίες και γενικολογίες . « Είναι απαράδεκτο να έχουν εγκριθεί κονδύλια από την Περιφέρεια εδώ και τρία χρόνια για έργα όπως η αποκατάσταση των παιδικών χαρών και του Γηπέδου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ και ακόμα να μην έχει μπει ανάδοχος για κανένα έργο. Έτσι δεν αποκτάς δυνατότητα διεκδίκησης νέων κονδυλίων για νέα έργα από Περιφέρεια και ΕΣΠΑ. Έτσι αποκτάς το όνομα του Δήμου που προχωράει με τον αραμπά » σημείωσε

-          Να προχωρήσει με σχέδιο και φιλοδοξία που αρμόζουν σε ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας .Με αποσπασματικές κινήσεις στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και την κοινωνική μέριμνα κάτι κάνεις ,όχι όμως αυτό που θέλουν οι πολίτες.

-          Να καταπολεμήσει την αλλεργία σε φράσεις όπως « αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου » η « Συνεργασία με ιδιώτες »,γιατί έτσι χάνονται δυνατότητες και απλά πολύτιμα κτίσματα όπως η ΝΑΦΘΑ και το πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου καταρρέουν .

-          Να πιάσει « τον ταύρο από τα κέρατα » βελτιώνοντας την καθημερινότητα στην πόλη ,εξασφαλίζοντας καλύτερη καθαριότητα ,ανθρώπινες πλατείες , συντήρηση του πρασίνου ,σύγχρονες και ανθρώπινες παιδικές χαρές.’ Δήμαρχε ,άσε την αυταρέσκεια. Τίποτα το θετικό δεν έχει γίνει σε κανένα από αυτούς τους τομείς » τόνισε.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης δεσμεύτηκε ότι πάνω σάυτούς τους άξονες θα απευθυνθεί στις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης ,στους φορείς της πόλης και κάθε ενεργό πολίτη για μια νέα συσπείρωση απαίτησης , δημιουργίας, διεκδίκησης, οικοδόμησης ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος. « ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ » σημείωσε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του .

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν στην συνέχεια οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Νίκαιας Αλέξιος και Πειραιώς Σεραφείμ, οι π. συνταξιούχοι Λευτέρης Λαζαρίδης, Κυριακή Μάγκουρα και Παναγιώτης Μητροπέτρος , ο ΦΑΡΟΣ , ο ΔΑΣ Δραπετσώνας ,η Ένωση Κρητών Κερατσινίου- Δραπετσώνας ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, η Εταιρεία Τεχνών – Επιστήμης και Πολιτισμού  Κερατσινίου ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ , το Δίκτυο Αλληλεγγύης και  Ανθρωπιάς , ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης και ο Σύνδεσμος Κερατσινίου « Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ »