Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ !

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΟΛΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !

Με αφορμή των χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Δήλωση δημοτικού συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη ,επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ »

Η κοινή συνέντευξη του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χ. Βρετάκου και του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη ανεξάρτητα από την θέλησή τους και ασφαλώς τις προθέσεις τους ,εξέπεμψε μόνο αρνητικά μηνύματα για την υπόθεση της Ανάπλασης των Λιπασμάτων .Έδειξε ότι όλη αυτή η υπόθεση βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

ΠΡΩΤΟΝ : Γιατί και μόνο ότι έδωσαν συνέντευξη για να ζητήσουν να προχωρήσει η παραχώρηση της παράκτιας ζώνης στον Δήμο σύμφωνα με την προ τριμήνου δέσμευση του Πρωθυπουργού ,δείχνει ότι ανησυχούν .Αυτό με τη σειρά του δείχνει ότι γίνονται αν μη τι άλλο  συζητήσεις που δεν οδηγούν προς το παρόν πουθενά. Είναι φανερό ,ότι Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας , ΟΛΠ , Δήμος και Περιφέρεια δεν έχουν συμφωνήσει στο πως πρακτικά θα γίνει η παραχώρηση , ενώ έχουν περάσει τρεις ολόκληροι μήνες από τις « δηλώσεις Τσίπρα ». Πρόκειται για ανησυχητικό σημάδι σε κάθε περίπτωση.


ΔΕΥΤΕΡΟ : Γιατί μίλησαν για Σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης που ετοίμασε ο Δήμος ( το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει τίποτα παρεπιπτόντως για αυτή ) ,ώστε να προχωρήσει η παραχώρηση στον Δήμο ( ΠΡΟΣΟΧΗ ! Μιλάμε για τα στρέμματα της παράκτιας ζώνης και όχι όλης της έκτασης ,όπως είχε αφεθεί να εννοηθεί από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ) .Αναρωτιέμαι : Αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές επί της πατέντας παραχώρησης ,θα λυθεί με το Σχέδιο Νομοθετικής Ρύθμισης;

ΤΡΙΤΟ : Γιατί ο Δήμος συνεχίζει να μην βαδίζει στην βάση ενός συνολικού σχεδιασμού ανάπλασης σε μια έκταση που κατέχουν 
επιπλέον το μεγαλύτερο τμήμα της  η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η LAFARGE κ.α .Δεν υπάρχει συνολικό σχέδιο, δεν υπάρχουν απαντήσεις για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση ,για το πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη με την δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή παράλληλα με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος . Ο Δήμαρχος μίλησε στην συνέντευξη για σχέδιο που υπάρχει ( μάλλον το ξέρει μόνο ο ίδιος ) και το οποίο θα προχωρήσει αφού έχουν προβλεφτεί … 200.000 ευρώ ( τόσα πολλά )   σ΄αυτή την κατεύθυνση .Προφανώς ο Δήμαρχος θεωρεί ανάπλαση το αποσπασματικό φύτεμα δέντρων ! Άραγε για αυτό μιλούσαμε τόσα χρόνια; Άραγε έχει δει καμμια από τις 4-5 προμελέτες και μελέτες που κατλά καιρούς έχουν γίνει;

ΤΕΤΑΡΤΟ Γιατί από δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γαβρίλη αποκαλύφτηκε ότι η παραχώρηση της παράκτιας ζώνης είναι έτσι κι αλλιώς στον αέρα, γιατί στην σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού στην COSCO φαίνεται ότι εξαιρείται μεν η παράκτια ζώνη ,αλλά υπό την αίρεση ότι μέσα σε 24 μήνες θα έχουν προχωρήσει όλα όσα έκαναν αναγκαία την εξαίρεση ! Αν μάλιστα σ΄αυτό το διάστημα δεν έχουν προχωρήσει , τότε ο ιδιώτης – ιδιοκτήτης του λιμανιού αποκτά το δικαίωμα να διεκδικήσει τον χώρο !!! Εδώ είναι και το ζουμί ,γιατί κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι στο 24μηνο θα έχουν γίνει όλα όσα συνθέτουν μια πραγματική Ανάπλαση .Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει σχέδιο, που δεν έχουν λυθεί θέματα χρηματοδότησης και που ο προβλεφθείς συντελεστής δόμησης είναι απαγορευτικός για να υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες – επενδυτές.

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Μια αρχή που δεν μπορεί να γίνει με το Συμβούλιο ανενημέρωτο και τις παρατάξεις να ενημερώνονται περιστασιακά για κινήσεις, συννενοήσεις ,ζυμώσεις από τον Τύπο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !