Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΗΜΑΣΤΑΝ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ !

ΗΜΑΣΤΑΝ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ »

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κίνησης

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της Δημοτικής Κίνησης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ » στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ » . Δύο χρόνια μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ,δόθηκε η δυνατότητα μιας συνολικής αποτίμησης των όσων έχουν συμβεί στον Δήμο την τελευταία διετία ,της δράσης της Κίνησης και του καθορισμού της τακτικής και των πρωτοβουλιών της.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Κίνησης τόνισε ότι είναι είναι πια έκδηλα τα στοιχεία της αλαζονείας , της αδυναμίας ,της έλλειψης σχεδίου και της αναποτελεσματικότητας στην δράση μιας Δημοτικής Αρχής που υποσχέθηκε ότι θα τα κάνει όλα « αλλιώς » και πορεύεται με μια από τα ίδια.

Στάθηκε δε αναλυτικά  :

1.       Στην πλήρη ασυνέπεια λόγων και έργων που φαίνεται στην παντελή αλλαγή της στάσης της απέναντι στις διαδημοτικές και δημοτικές επιχειρήσεις , όπως και στις εργασιακές σχέσεις. « Κατάγγελε τις Επιχειρήσεις και ξαφνικά τις ερωτεύτηκε και ανακάλυψε ότι μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία. Κατάγγελε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και έχει γεμίσει συμβάσεις κάθε είδους τον Δήμο » σημείωσε.

2.       Δείχνει να μην ακούει κανένα ,αδιαφορώντας για προτάσεις που καταθέτουν σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και φορείς  . « Αρνείται ακόμα και το στοιχειώδες που προτείναμε. Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με την συμμετοχή και στελεχών που έχουν γνώση και εμπειρία για τον χειρισμό της μεγάλης υπόθεσης της Ανάπλασης των Λιπασμάτων » τόνισε ,ενώ σημείωσε ότι έχει διαλυθεί η δημοτική μηχανή από την τακτική της να αλλάζει θέσεις εργαζομένων , προϊσταμένων και διευθυντών ανά δίμηνο – τρίμηνο.

3.       Στην αναποτελεσματικότητά της στην υλοποίηση έργου ,ακόμα και εκεί που τα βρήκε έτοιμα. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά : « Υπήρχαν εδώ και τρία , τριάμισυ χρόνια εγκριμένα ποσά από την Περιφέρεια Αττικής για έργο παρέμβασης στο γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » ( 390.000 ευρώ ) , για την ανακατασκευή Παιδικών Χαρών ( 900.000 ευρώ ) και άλλα .Ποιο είναι το αποτέλεσμα ; Κανένα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα (!)  ,ενώ για το γήπεδο κατάφερε και έχασε την χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τώρα κοιτάει πως θα κάνει την πρέμβαση στο γήπεδο με χρήματα του Δήμου !!! »

4.       Στην έλλειψη κάθε σχεδιασμού σε καίρια θέματα του Δήμου ,όπως Ανάπλαση των Λιπασμάτων στο σύνολο της περιοχής αξιοποιώντας τις θετικές τροπολογίες της Κυβέρνησης ( αλλαγή ρυθμίσεων Μανιάτη, παραχώρηση της παράκτιας ζώνης στον Δήμο ) .Χαρακτηριστική όμως  είναι η απουσία κάθε σχεδίου και σε άλλα θέματα όπως αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ ,εργοστασίου Καχραμάνογλου κ.ά

5.       Στην προσπάθεια να εμφανιστούν ως δήθεν δικών του επιτυχιών , υποθέσεων που προωθήθηκαν από άλλους όπως οι τροπολογίες της Κυβέρνησης για την περιοχή των Λιπασμάτων  η την δικαστική επιτυχία είσπραξης τελών από τον ΟΛΠ που ξεκίνησε επί δημαρχίας Χρονόπουλου και ολοκληρώθηκε από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου μας .

Ο Ζαχαρίας Ζούπης έθεσε και τους στόχους της Κίνησης για το επόμενο διάστημα ,επισημαίνοντας ότι η « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » είναι η μόνη παράταξη από τις έξι της Αντιπολίτευσης που υπάρχει, έχει δομή και λειτουργία  ,παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρεμβάσεις ,δημόσια  παρουσία ,καταθέτει προτάσεις . « Δεν ήταν εύκολο αυτό που καταφέραμε αυτά στην τελευταία διετία , δεδομένης της απογοήτευσης που υπήρχε μετά τις εκλογές από το αποτέλεσμα ,αλλά και τις ποικίλες τρικλοποδιές που υποστήκαμε προσωπικά και συλλογικά μετεκλογικά » σημείωσε. « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ήταν, είναι και θα είναι ΕΔΩ. Το ίδιο και εγώ. Ήμουν ,είμαι και θα είμαι παρών » επεσήμανε.

Ο Ζαχαρίας Ζούπης έθεσε ως  στόχους την ισχυροποίηση και ανανέωση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ . την πιο πυκνή δημόσια παρουσία της   – Την επανίδρυση στην πορεία της Κίνησης ακόμα και την ίδρυση νέας Κίνησης  με την συμμετοχή και άλλων δυνάμεων είτε νέων ,είτε και δυνάμεων που στήριξαν άλλους Συνδυασμούς – Τον συντονισμό δυνάμεων στο πλαίσιο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου . Ταυτόχρονα πρότεινε πλαίσιο συγκεκριμένων κινήσεων.


Ακολούθησε πλούσια συζήτηση ,ανταλάχτηκαν απόψεις ,μεταφέρθηκαν απόψειε πολιτών , γειτονιών και φορέων και υπήρξε συμφωνία με την εισήγηση του επικεφαλής της Κίνησης .