Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ !

ΕΥΡΥΤΑΤΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ !

Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας , επικεφαλής « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ » με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων από τις Δημοτικές εκλογές του 2014.

 Σαν σήμερα , δύο χρόνια πριν , πραγματοποιούνταν οι  Δημοτικές Εκλογές του 2014 .
Προσωπικές φιλοδοξίες, λάθος υπολογισμοί ,τρικλοποδιές  και τα συνήθη πολιτικά παιχνίδια εμπόδισαν μια πραγματική αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου μετά την « περιπέτεια Τζανή » ,το άνοιγμα μιας νέας περιόδου ανάπτυξης ,σοβαρότητας , δυναμισμού  και δημιουργίας . Σαν από καραμπόλα , βγήκε από το πουθενά ένας άγνωστος άνθρωπος στο Κερατσίνι Δήμαρχος στηριγμένος στο " ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή και κυρίως την πολυδιάσπαση των άλλων ( επτά συνδυασμοί ).Κάποιοι από αυτούς που κατέβηκαν σαν υποψήφιοι Δήμαρχοι μάλιστα,  η παραιτήθηκαν με το καλημέρα από δημοτικοί σύμβουλοι η δεν πατάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο .Για αυτούς οι εκλογές ήταν απλά ένα « παιχνίδι ».Έπαιξαν λοιπόν γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , τους πολίτες και δείχνοντας στην πράξη πως μόνο η πόλη και τα προβλήματά της δεν τους ένοιαζε .

Αυτά αποτελούν βέβαια παρελθόν. Ελπίζω όλοι να βγήκαμε πιο σοφοί από ότι έγινε .
Η μεγίστη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της δημιουργίας είναι προϋπόθεση για μια Αλλαγή το 2019 μιας Αλλαγής αναγκαίας μιας και τα δείγματα γραφής της νέας Δημοτικής Αρχής δεν είναι ενθαρρυντικά .
Σε κανένα απολύτως τομέα που αφορά την ζωή των δημοτών δεν έχει φανεί κάποια αλλαγή, κάποιο βήμα. Αντίθετα είναι έκδηλα χαρακτηριστικά η έλλειψη σχεδίου , η μεγαλοστομία, η αδυναμία , η αναποτελεσματικότητα .Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να είναι αισιόδοξος για το έργο που θα παρουσιάσει .



Χρειάζεται λοιπόν η δημιουργία της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης δυνάμεων από όλους τους πολιτικούς , αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς χώρους , που θα συνδυάζει την γνώση και εμπειρία με την ανανέωση , το όραμα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα , την λαϊκότητα, εντιμότητα με την διαφάνεια και τα νέα σκεπτικά . Διαφορετικά ας μην ξεχνάμε: Πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση προσωπικά θα εργαστώ συστηματικά καλώντας από σήμερα άπαντες να μην βιαστούν να εκδηλώσουν επιθυμίες ,πριν τουλάχιστον δείξουν ότι ενδιαφέρονται για συνεννόηση. Διαφορετικά κινδυνεύουν να τιμωρηθούν από την φιλοδοξία τους και εν πάσει περιπτώσει να συμβάλουν απλά σε ένα συνήθη τραγέλαφο.


Η " ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ " συνεχίζει .Συνεχίζει να παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ,για τα προβλήματα της πόλης ,την ενημέρωση των πολιτών ,την ισχυροποίησή της ,την ευρύτερη δυνατή ενότητα των δυνάμεων που μπορούν να βάλουν σε νέα πορεία τον Δήμο. Παρεμβαίνει πάντα με όπλο τις προτάσεις της , την αλήθεια , την μαχητικότητά της ,την ευρύτητα πνεύματος , την ευθύνη , την παρουσία της παντού. Τιμώντας την ψήφο των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν . Είμαστε η μόνη δημοτική κίνηση της Αντιπολίτευσης που το πράττουμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό .