Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας  « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ ! »

Όσα μας έλεγε ο σημερινός Δήμαρχος για τις Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις , φαίνεται ότι ήταν παχιά λόγια και εύκολη « επαναστατική « ρητορική ».Τώρα που είναι Δήμαρχος δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και αγάπη  για αυτές ,τόσο πολύ που εκπλήσσει ακόμα και εμάς που πάντα θεωρούσαμε τις Επιχειρήσεις αυτές χρήσιμα εργαλεία στα χέρια της Αυτοδιοίκησης ,αρκεί να λειτουργούν εύρυθμα , με διαφάνεια και προγραμματισμό. Έτσι , δεν καταλαβαίνουμε γιατί  την λειτουργία των δύο θερινών κινηματογράφων που έχει ο Δήμος η τις δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά το Καλοκαίρι επέμεινε και πέρασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να τις κάνει το Κ.Ε.Κ του Δήμου που έχει ως βασικό σκοπό του την εκπαίδευση και κατάρτιση .

Δεν το καταλαβαίνουμε και γι αυτό και δεν το ψηφίσαμε μαζί και με όλους τους συμβούλους από τις πέντε από τις έξι δημοτικές κινήσεις της Αντιπολίτευσης  που ήταν παρόντες στην συνεδρίαση ( από την έκτη δεν ήταν απλά κανείς ) .Αυτό γιατί :

-          Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τότε που αποφάσισε την λύση της ΔΗΚΕΠΑ ,ήταν ότι το σύνολο της πολιτιστικής και αθλητικής  δραστηριότητας περνάει στον Δήμο .Γι αυτό άλλωστε και η απόφαση προέβλεπε την μεταφορά  αρμοδιοτήτων, εργαζομένων ,δραστηριοτήτων και χρεών στον Δήμο .Ο δήμαρχος γράφει όμως στα παλαιότερα των υποδημάτων του και την απόφαση αυτή και τις παλαιότερες θέσεις του και πορεύεται όπως τώρα το σκέφτηκε.
-          Ο Δήμος διαθέτει από την μεταφορά των εργαζομένων που αναφέραμε, σειρά από  εργαζόμενους με γνώση και εμπειρία και από λειτουργία καλλιτεχνικών και αθλητικών  τμημάτων και από λειτουργία θερινών κινηματογράφων και από συνολικότερη πολιτιστική ,αθλητική δραστηριότητα . Αντί να τους αξιοποιήσει όμως, τους έχει τοποθετήσει σε άσχετες θέσεις και αναθέτει όλες αυτές τις δράσεις στο ΚΕΚ που σήμερα διαθέτει …δύο μόνο εργαζόμενους ! Γιατί άραγε;
-          Ο Δήμος διαθέτει και το θεσμικό πλαίσιο και τον συνολικότερο μηχανισμό του για να αναλάβει αυτές τις δραστηριότητες. Οι ισχυρισμοί του ότι δεν του επιτρέπει ο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ » να υλοποιήσει αυτά τα προγράμματα ο Δήμος , μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρέπει να τον μελετήσει καλύτερα η να συστήσει στους στενούς πολιτικά και υπηρεσιακά συνεργάτες του να το κάνουν για να τον ενημερώσουν σωστά.

Πέρυσι είχαμε ψηφίσει αυτές τις προτάσεις με το σκεπτικό ότι ήταν μια νέα Δημοτική Αρχή που δεν είχε προλάβει να δει το τοπίο καλύτερα και μπορεί να κάνει και κάποιο λάθος. Φαίνεται όμως ότι δεν ακούει τις προτάσεις κανενός ,ότι δεν βγάζει συμπεράσματα και ότι προχωράει όπως θέλει .Ας το κάνει. Δημοτική Αρχή είναι, πλειοψηφία έχει προς το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο .Εμείς ξεκαθαρίζουμε πάντως, ότι θα είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε ότι παραβλέπει την θέση μας ,θέση και του Δημοτικού Συμβουλίου ,η πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα να υλοποιείται από τον Δήμο και όχι από μια εταιρεία σαν το ΚΕΚ δύο εργαζομένων για την οποία δίνεται αγώνας για να επιβιώσει, αγώνας που βοηθάμε και εμείς. Τονίζουμε δε ότι θα είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε έμμεση προσπάθεια η σε κάθε κίνηση δια της μεθόδου της διολισθήσεως ,το ΚΕΚ να μετατραπεί σε νέα ΔΗΚΕΠΑ .Αυτό πέραν της θέσης μας , πιστεύουμε ότι θα ήταν μέγα λάθος και ότι θα οδηγούσε και το ΚΕΚ σε καταστροφή. Επί των ανωτέρω δε, ζητάμε και την θέση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου .

Καθαρές κουβέντες. Καθαροί λογαριασμοί .