Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ






Προτάσεις για σειρά από θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Μια ακόμα παρέμβαση του επικεφαλής της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη

Με δύο επιστολές προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Μαρτάκη , ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Ζαχαρίας Ζούπης προτείνει την σύσταση επιτροπής για την ανάπλαση των Λιπασμάτων και τη έκδοση της εφημερίδας του Δήμου και ταυτόχρονα σημειώνει,ότι αν κατ΄επανάληψη έχει ξαναπροτείνει να μπουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σειρά από σοβαρά θέματα, αυτό δεν έχει γίνει και επαναφέρει τις προτάσεις του.

Στην πρώτη επιστολή όπου προτείνει την σύσταση των επιτροπών που προαναφέρθηκαν , σημειώνει :

« Κύριε Πρόεδρε,
θα ήθελα να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέματα συζήτησης, δύο θέματα που αποτελούν προτάσεις μου και προτάσεις της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ».

ΠΡΩΤΟ: Η συγκρότηση Επιτροπής για την Ανάπλαση των Λιπασμάτων. Την πρότασή μου αυτή την έχω καταθέσει ξανά, πιστεύω ωστόσο ότι όλη η πορεία των εξελίξεων την καθιστά αναγκαία. Ως σκοπό της θα έχει την επεξεργασία της πρότασης του Δήμου, των βημάτων που πρέπει να γίνουν, των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλαμβάνονται. Σε αυτή θα πρέπει να συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών Κινήσεων, αλλά και παράγοντες που με εμπειρία και γνώση τους μπορούν να συμβάλουν. Χωρίς να έχω συζητήσει μαζί τους, θα πρότεινα την συμμετοχή ανθρώπων σαν τους πρώην Δημάρχους, Κώστα Χρονόπουλο, Αλέκο Χρυσό, Νίκο Μπεάζογλου, του πρώην βουλευτή Κανέλλο Λάλο, τους Γ. Τσιρίδη, Μάνο Γλαμπεδάκη, Νίκο Χάνο, τον Πρόεδρο του ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΥ, τον Λάκη Ιγνατιάδη κ.α.. Θα ήταν σημαντικό δε να συμμετέχει – αν της επιτρέπουν τα καθήκοντά της- η βουλευτής Εύη Καρακώστα. Όλοι αυτοί έχουν συμμετάσχει στις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών και πολλοί από αυτούς σε Επιτροπές του Δήμου Δραπετσώνας, του νέου ενιαίου Δήμου, αλλά και Παμπειραϊκές Επιτροπές.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Συντακτικής Επιτροπής για την έκδοση της εφημερίδας του Δήμου, με την συμμετοχή και πολιτών από τον χώρο του Πολιτισμού, της Λογοτεχνίας και της Δημοσιογραφίας. 

Με την δεύτερη επιστολή του ο Ζαχαρίας Ζούπης προτείνει σειρά θεμάτων που πρέπει να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο  σημειώνει :

« Προτάσεις για θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Πρόεδρε,
με δύο προηγούμενα έγγραφα μου σας πρότεινα (όπως και στον Δήμαρχο) να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέματα:

1.    Την «Περιβαλλοντική Α.Ε.»
2.    Την λήψη απόφασης για την κατασκευή Μονάδας Καύσης Νεκρών στην περιοχή
Κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε!

Ταυτόχρονα, θέλω να σας προτείνω (κατά διαστήματα το έχω ξανακάνει) μια σειρά θέματα μέγιστης σημασίας για την πόλη ή και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνω δε, ότι ενώ σε τρείς περίπου μήνες κλείνει τρία ολόκληρα χρόνια θητείας το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει ποτέ συζητήσει πολύ σοβαρά ζητήματα. Έτσι λοιπόν σας προτείνω να προβλέψετε στον Προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος τα εξής θέματα:

1.    Αξιοποίηση πρώην Εργοστασίου Καχραμανόγλου
2.    Αξιοποίηση χώρου της ΝΑΦΘΑ
3.    Προοπτικές για τον χώρο του Νεκροταφείου της Ανάστασης
4.    Αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων με την ΔΕΗ
5.    Συνολική συζήτηση για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων με βάση την πρόταση που προέκυψε από τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής
6.    Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου
7.    Νέος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (Ξεκίνησε πριν πολύ πολύ καιρό και πάγωσε)

Ελπίζω αυτή τη φορά κάτι να γίνει, κάποια πρόταση να υιοθετηθεί και να μην πεταχτούν οι προτάσεις στον κάλαθο των αχρήστων.     »